10 lucruri cu care suntem prostiți pe față de cei care ne conduc

0

În România, cei care ne conduc au făcut un obicei din a ne lua de proști și aici mă refer la toate partidele și politicienii care s-au perindat pe la conducerea țarii. Iată 10 lucruri cu care ei cred că ne prostesc pe față :
1. În toată România se dau anual concursuri pentru ocuparea funcțiilor de conducere din deconcentrate și alte instituții bugetare sau subordonate acestora. Deși totul se face pe baza unor numiri politice, noi românii suntem prostiți pe față cu aceste concursuri penibil de false.
2. Partidele politice din România au o lege de finanțare care le impune plafoane maxime pentru cheltuielile de campanii astfel încât pentru postul de primar de comună nu e voie să se cheltuiască mai mult de 18.000 lei sau un primar de oraș maxim 450.000 lei etc. Deși e clar că numai banerele și afișele din orice campanie depășesc aceste sume, noi românii suntem prostiți pe față că am avea campanii electorale care se desfășoara în cadrul legal.
3. Avem legi clare care alocă procente din PIB pentru educație, sănătate, etc. Noi românii suntem prostiți pe față cu aceste procente care nu se respectă niciodată.
4. Avem legi, asigurări de sănătate și o constituție care garantează ocrotirea sănătății în mod gratuit. În realitate totul este o prosteală pe față deoarece în cazul afecțiunilor grave mori cu zile dacă nu ai bani să te tratezi.
5. O altă lege unde mă simt luat de prost este  ART. 28 din Constituție unde spune că : Secretul …. convorbirilor telefonice și al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil.
6. Un alt domeniu în care cineva crede că ne prostește pe față pe toți este cel al afacerilor cu statul, unde noi ar trebui să fim așa de proști încât să credem că toate licitațiile în urma cărora se câștigă contracte de milioane de euro sunt pe bune, nu aranjate.
7. Mai este un articol din Constituție care mă face să zâmbesc : Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică și de protecție socială, de natură să asigure cetățenilor un nivel de trai decent. Probabil aici Constituția se referă doar la cetățenii români cu conturi în băncile din Elveția.
8. Un domeniu unde suntem iarăși prostiți pe față și ne vom plânge în pumni de milă peste ani este agricultura, unde o gașcă de șmecheri au transformat România din grânarul Europei în tărâmul modificărilor genetice și a hibrizilor spunându-ne că asta e agricultura modernă.
9. Justiția independentă este o altă glumă cu care ne prostesc cei ce ne conduc. Eu nu știu nici un om care să nu cunoască cel puțin un român care a pierdut sau poate chiar a murit cu dreptatea în mână în România.
10. În final stau și mă întreb cât de prost mă cred cei care conduc destinele românilor de îmi transmit, mie ca cetățean, zilnic, la televizor sau în orice alte ocazii că România este un stat de drept, unde toți suntem egali în fața legii și nimeni nu e mai presus de ea.
Desigur că lista poate continua cu multe puncte, dar totuși poate ar fi bine să ne întrebăm: Oare cineva ne prostește pe față? Sau noi stăm și acceptăm să fim prostiți ?

Iosub Robert

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate