Ziua de Dragobete, marcată prin poezie și muzică la Școala Gimnazială nr.1 Piatra Șoimului

0
16930503_1210345822351791_219387886_o
Asociația Culturală „Eu cred” Tașca, în parteneriat cu Școala Gimnazială nr.1 Piatra Șoimului,  a marcat ziua de Dragobete într-un mod inedit, prin  folk și poezie.

În cadrul manifestării care s-a desfășurat la Școala Gimnazială nr.1 Piatra Șoimului, poetul Mihai Coșerariu și-a lansat cel de-al III-lea volum de poezie – „Dincolo de suflet”.16976800_1210346035685103_641187854_n

Alături de poetul Mihai Coșerariu  s-au aflat ți invitați de seamă,  preotul Dorin Ploscaru, Ion Asavei – directorul Bibliotecii „Mihai Eminescu” Bicaz și prof. Dorina Mucenicu – Școala Gimnazială „Vasile Mitru” Tașca.
A fost un eveniment plin de emoție, în care s-a cântat și s-au recitat poeziile scrise de talentatul Mihai Coșerariu. Au recitat preotul Dorin Ploscaru, poetul Marius Coșerariu, alături de cei prezenți în sală,  elevi şi cadre didactice.
Preotul Ploscaru a menționat că poeziile lui Marius Coșerariu se aseamănă cu rugăciunile, deoarece au o muzicalitate aparte: „Marius îşi pune sufletul pe masă, fiecare vers reprezentând o stare sufletească, o experiență trăită de el.”
 De asemenea, manifestarea a fost animată și de momentele  muzicale susținute de Sînziana Ailenei, elevă a liceului de Arte „Victor Brauner”, şi grupul folk „Eu cred”. Tânăra artistă a interpretat compoziții personale pe versurile lui Marius Coșerariu: „Dincolo de suflet”, „Prietenia”, „Îmi place” şi „Dumnezeu nu are adresă”. Totodată, alături de grupul „Eu cred” (format din Cristina Marin, Elena Ropotoaia și Marius Coșerariu) Sînziana Ailenei  şi preotul Dorin Ploscaru  au  încântat publicul cu compoziții ce aparțin grupului şi melodii folk cunoscute.
Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe şi un moment dedicat tatălui lui Marius Coșerariu, care va împlini în curând 80 de ani.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate