Unde este România în care m-am născut ?

0
steagul tarii mele

Azi e ziua națională a României și nu știu de ce, dar mă încearcă un sentiment de dezamăgire și nu știu dacă să mă bucur sau să fiu trist de ziua țării în care m-am născut și pe care acum parcă nu o mai recunosc.
Nu știu cum gândesc și cum simt alți români, dar uitându-mă în urmă eu îmi amintesc o altă Românie. Îmi amintesc o țară în care toți aveam uși de placaj la apartamente și sărbătoresc azi o țară în care oamenii stau încuiați după uși metalice. Îmi amintesc o țară în care toți vecinii erau prieteni și văd acum o țară în care vecinii de abia se mai salută. Îmi amintesc o țară unde dacă aveai carte aveai parte și văd acum o țară unde nu mai contează competența. Îmi amintesc că m-am născut într-un oraș unde oamenii zâmbeau pe stradă, copii râdeau și tinerii emanau dorință de viață și mă trezesc acum într-un oraș unde toți parcă merg la tribunal sau vin de la înmormântare, copiii nu mai joacă nici un joc printre blocuri și unul din 10 tineri se droghează.
Din păcate îmi amintesc mult prea multe lucruri despre o Românie unde oamenii aveau poftă de viață și motivații pentru orice făceau și acum sărbătoresc ziua unei țări unde oamenii nu își mai văd capul de griji și umplu spitalele sau cimitirele din cauza afecțiunilor cauzate de stres.
Oare ar trebui să sărbătoresc azi? Sau să păstrez un moment de reculegere pentru ce a fost și ce a ajuns țara în care m-am născut ?

Iosub Robert

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate