Un nemțean la MasterChef

0
12067922_1081924151832068_151984194_n

Printre participanții din acest an la cunoscutul concurs MasterChef se află și tânărul din Piatra Neamț, Emilian Nicorescu. Chiar dacă profesia lui actuală este cea de fotograf, asta nu l-a împiedicat să-și cultive pasiunea pentru gătit. Dorința de a se perfecționa în arta culinară l-a făcut să vrea mai mult, iar acum se află printre cei care se luptă pentru trofeul MasterChef.
În exclusivitate, Emilian Nicorescu ne-a împărtășit câteva detalii despre experiența de la MasterChef.

De când ți-ai descoperit această pasiune?
Ca să ajung să fac o pasiune pentru gătit am fost nevoit să gătesc de acum 7-8 ani, când am plecat în Spania la muncă. Trebuia să îmi fac de mâncare, nu mai eram la mama acasă. Gătitul mă relaxează foarte mult.

Ce crezi că te diferențiază de ceilalți participanți?
Caracterul mă diferențiază față de ceilalți concurenți, sunt nesimțit de direct, sincer, chiar cu riscul de a pierde persoane care mă admiră.

Ce anume îți dă încredere că vei putea câștiga această competiție?
Susținerea din partea soției îmi dă puterea să lupt. Chiar dacă nu voi câștiga, voi continuă să gătesc, plăcerea asta nu mi-o poate lua nimeni.
Nu m-am înscris la MasterChef ca să câștig. Ştim cu toții cum se câștigă un concurs în România, îmi place să fiu realist. Am făcut-o pentru a cunoaște oameni noi, pentru a câștiga mai multă experiență și pentru a arăta că arta poate fi combinată foarte bine cu gătitul.

Cum se împacă fotografia cu bucătăria?
Fotografia cu bucătăria se îmbină perfect. Astăzi, un fotograf este acela care reușește sa descopere din fiecare unghi al viitoarei fotografii ceva nou, ceva special. Când vine vorba de gătit, înainte de gust este important plating-ul, felul în care mâncarea este așezată pe farfurie. Comandăm un fel de mâncare din meniu ghidați de o fotografie perfectă și de un plating foarte reușit, fără a avea habar de gust.

Prin această competiție ai ocazia să câștigi un capital de imagine important. Intenționezi să îți dezvolți această pasiune într-o afacere personală, profitând de popularitatea obținută în acest concurs pentru a atrage clienți?
Nu intenționez să îmi deschid o afacere proprie, ci aștept oferte din partea celor care au deja o afacere în domeniu.
Să nu uitam totuși de fotografie, este cea care m-a adus pe acest drum al gătitului și nu aș vrea să renunț nici la această pasiune.

12032286_912430682164710_3427488106404914344_nȘtim că nu ne poți da detalii din ”bucătăria internă” a emisiunii, însă te rugăm să ne faci o mică ”recenzie” cu privire la experiența pe care ai avut-o în cadrul acestui concurs.

Totul a început cu emoții foarte mari, ca în orice competiție. Eram tentat să dau înapoi, dar nu am făcut-o și m-am trezit cu un șort MasterChef câștigat cu 3 de DA. Atunci a început adevărata competiție, când am realizat că printre miile de concurenți eu m-am numărat în primii 60 din țară care au câștigat un șorț MasterChef. Cei 3 de DA m-au ajutat să sar peste primele 3 probe eliminatorii.
Ce dorești să transmiți publicului din Neamț care te urmărește și te susține?
Le mulțumesc pentru susținere, mă simt norocos pentru asta. Să mă urmărească pe pagina personală de facebook, Emilian Nicorescu MasterChef și dacă mi se permite i-aș sfătui să nu își piardă niciodată încrederea. Mai devreme sau mai târziu dorințele se îndeplinesc. Vă mulțumesc!12041705_1081924141832069_1814269697_n

Post-ul Un nemțean la MasterChef apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate