Un elev de la ICHB a câștigat aurul pentru România la Olimpiada Central Europeană de Informatică

0
Marian Darius

Marian Darius

Pentru o săptămână, Piatra Neamț și Colegiul Național de Informatică din oraș au fost gazdele Olimpiadei Internaționale de Informatică a Țărilor Europei Centrale (CEOI 2016), ediția a XXIII-a.
Elevii români ne-au făcut cinste și de această dată , câștigând 7 medalii pentru țara noastră, una de aur, două de argint și patru de bronz. Medalia de aur a fost obținută de Marian Darius, elev în clasa a XI a la Liceul Internațional de Informatică București, medaliile de argint au fost câștigate de Rochian Vlad Mihai și Constantin Buliga Ștefan, iar cele de bronz de Nechita Sebastian, Muntean Radu Alexandru, Chiriac Andrei Alexandru și Tatomir Alex.
Aproximativ 150 de elevi, profesori și însoțitori din 12 țări s-au întâlnit la Piatra Neamț pentru a participa Olimpiada Central Europeana de Informatica ( CEOI ), dedicată liceenilor. Fiecare țară participantă a trimis o echipă de până la patru concurenți, cu un lider de echipă și un lider adjunct de echipă. In total, la olimpiadă au participat 13 echipe, dintre care două au reprezentat țara noastră. Prima Olimpiadă Central Europeană de Informatică a avut loc în România , în 1994, după cinci ani de la prima Olimpiadă Internațională de Informatică.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate