Taxele ANAF vor putea fi plătite cu cardul începând cu luna septembrie

0
taxe anaf

În prezent, taxele și impozitele locale se pot plîti cu cardul online, în aproximativ 250 de primării, prin intermediul platformei www.ghiseul.ro – Sistemul Naţional Electronic de Plată Online, în creştere cu peste 30% faţă de finalul anului trecut, acoperind peste 80% din populaţia urbană şi bancarizată.

„În aprilie, incidenţa plăţilor cu cardul a taxelor şi impozitelor locale a crescut cu 330% comparativ cu perioada similară a anului trecut, ca urmare a simplificării credenţialelor (inregistrarea în vederea achitării cu cardul a taxelor şi impozitelor locale)”, spune Marius Bostan, şeful Ministerului Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională (MCSI).

În primele patru luni din 2016 aproximativ 76.000 de plăţi cu cardul pe ghiseul.ro, în valoare totală de peste 21 mil. lei.

„Nu este o sumă mare, dar este în creştere. Trebuie să menţionez că gradul de folosire al instrumentelor electronice în România comparativ cu alte ţări este mai scăzut, competenţele digitale pe medie este cu mult sub media europeană şi, în acest sens, mai este nevoie de multă educaţie şi de multă promovare. O veste bună ar fi că, începând cu luna septembrie şi taxele la ANAF vor putea fi plătite cu cardul”, a mai precizat Marius Bostan.

Contribuabilii pot plăti taxele şi impozitele locale și pentru alte proprietăţi deţinute pe teritoriul României, cu condiţia ca municipalitatea pe raza căreia se află proprietatea să fie înrolată în sistem.

Sursa: www.mediafax.ro.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate