Salariații ar putea primi tichete de sănătate cu valoare între 10 și 500 lei

0
tichete sanatate

Conform legii, pe lângă tichete de masă, salariații cu contract individual de muncă ar putea primi tichete de sănătate, atât în format tipărit, cât și pe suport electronic.

„Tichetele de sănătate vor fi integral suportate de către angajator, iar nivelul maxim al sumelor care vor putea fi acordate salariaților sub formă de tichete de sănătate este contravaloarea a 6 salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată, pentru un salariat, în decursul unui an fiscal”, conform unui nou proiect de lege. Aceste sume sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, respectiv la calculul impozitului pe venit, iar pentru salariat vor fi scutite de plata impozitului pe venituri și a impozitelor sociale aferente, nefiind luate în calcul la stabilirea venitului salarial.

Aceste tichete vor avea valori diferite, pornind de la suma de 10 lei și putând ajunge până la un maximum de 500 lei per tichet de sănătate.

„Tichetul de sănătate va acoperi tratamente complexe precum servicii medicale de specialitate, de stomatologie, investigații paraclinice și imagistice, servicii de balneo-fizioterapie și recuperare medicală, precum și rețete medicale”, propunerea venind ca o alternativă oferită firmelor care nu mai acoperă serviciile de asigurare medicală a angajaților.

„În prezent, în mod frecvent plafoanele acordate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) sunt epuizate în primele zile ale lunii, motiv pentru care pacienții sunt nevoiți să plătească din propriile buzunare serviciile medicale, teoretic asigurate de la bugetul național pentru asigurări de sănătate. Tichetele de sănătate ar veni în ajutorul celor care trebuie să beneficieze de anumite servicii medicale pe care CNAS nu le mai poate deconta”.

Sursa: www.fiscalitatea.ro.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate