S-au finalizat lucrările de modernizare a drumului către Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului – „Cu ajutorul lui Dumnezeu și lucrând în echipă, cu și pentru oameni, putem construi un viitor mai bun” (Daniel Harpa)

0

În Comuna Brusturi s-a finalizat cu succes modernizarea singurului drum de acces către Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului, oferind credincioșilor o călătorie mai ușoară și sigură către acest loc binecuvântat. Investiția a fost realizată prin intermediul unui proiect inițiat de primarul Daniel Lozonschi și finanțată din bugetul local al comunei.

Drumul care duce către mănăstire avea nevoie de îmbunătățiri semnificative pentru a asigura un acces facil și confortabil. Lucrările de modernizare au inclus asfaltarea drumului, refacerea structurii rutiere, montarea de semnalizare corespunzătoare și implementarea de măsuri de siguranță pentru a preveni accidentele rutiere.

La slujba de ieri, prima slujbă oficiată după finalizarea lucrărilor, au participat și colegii de partid ai primarului din comună, care s-au rugat alături de enoriași au transmis sincere mulțumiri părintelui stareț Alexie pentru toată implicarea și devotamentul de care dă dovadă.

„Voi începe prin a-mi exprima bucuria de a fi terminat o investiție frumoasă, o cale de acces către „bunici” de-ai noștri care viețuiesc pe lângă această Sfânta Mănăstire. Menționez că era o urgență in a moderniza acest drum care e calea de acces cea mai scurtă a autoutilitarelor de pompieri, ambulanțelor și altele spre a salva viața acestor oameni în etate. Uneori fiecare minut contează la o intervenție rapidă și condițiile atmosferice pot fi potrivnice, gen ploi torențiale, zăpezi masive.Voi sublinia faptul că avem o mare îndatorire de a-i cinsti pe bătrânii noștri bunici și părinţi și a le asculta poveţele. Lucrul acesta trebuie să-l facem din iubire, nemaipomenind de faptul că ni-l cere Dumnezeu: Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, ca să-ţi fie bine şi să trăieşti ani mulţi pe pământ.Facem pledoaria aceasta şi pentru realitatea tristă că din multe parohii tinerii au plecat şi am rămas cu cei mai în vârstă, bătrânei încercaţi de suferinţe şi cu dorul după copii în suflet. Iar în localităţile mari, unde există şi tineri, influenţa societăţii secularizate şi aşa-numitul conflict între generaţii îi fac pe tineri să nu le acorde atenţia cuvenită bătrânilor. Ce să mai zicem de ascultarea sfaturilor şi învăţăturilor pe care aceștia ni le dau?Iar referitor la faptul că râvna tinerilor are nevoie de experienţa bătrânilor, Părintele Arsenie Papacioc ne-a lăsat o maximă: Dacă tinereţea ar şti şi dacă bătrâneţea ar putea. Când suntem tineri şi plini de putere, nu ştim bine ce să facem şi avem nevoie de sfatul bătrânilor, iar la bătrâneţe puterile ne scad, dar îi putem sfătui pe alţii.Mulțumesc parintelui staret Alexie și tuturor colaboratorilor care prin acest fel ați îndulcit suferința bătrânilor noștri. Bucurii și Doamne ajuta.”, a transmis Primarul comunei Brusturi, Daniel Lozonschi.

Doamne, ce binecuvântare să ajungem astăzi la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din satul Groși, o oază de liniște pentru creștini și de mângâiere sufletească pentru bătrânii care își găsesc adăpost aici.

Am mers pe singurul drum de acces, recent modernizat grație implicării primarului comunei Brusturi, Daniel Lozonschi. Conectează mănăstirea si centrul de bătrâni cu “restul lumii”. Am găsit aici o comunitate unită și dramul de liniște de care avem cu toții nevoie în aceste vremuri agitate. Mulțumim din suflet părintelui stareț Alexie și tuturor celor implicați în întreținerea și prosperitatea acestui sfânt așezământ!

Angajamentul nostru, al social-democraților nemțeni, rămâne ferm: sprijinim și promovăm bunăstarea întregii comunități. Cu ajutorul lui Dumnezeu și lucrând în echipă, cu și pentru oameni, putem construi un viitor mai bun.

Zile binecuvântate, tuturor!”, a transmis Daniel Harpa.

Prin acest proiect, primarul Daniel Lozonschi și echipa sa au demonstrat angajamentul lor față de comunitate și față de necesitățile credincioșilor. Modernizarea drumului către Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului nu doar că facilitează accesul la acest loc sacru, dar și contribuie la dezvoltarea turismului religios în zonă.

Comunitatea locală și vizitatorii vor putea aprecia frumusețea și liniștea Mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului, iar credincioșii vor putea desfășura ritualurile religioase într-un mediu mai prietenos și accesibil.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate