S-a decis! Primarul de la Borlești, Vali Puică, rămâne primar cu o sancțiune de 10% din indemnizație

În mandatul trecut, pe vremea când era consilier local, Vali Puică, actualul primar al comunei Borlești, a votat în consiliu pentru numirea unui viceprimar, fiind și el pe lista de propuși. Secretarul comunei care era răspunzător de legalitatea ședinței nu a atras atenția consilierilor că nu au voie să voteze dacă sunt propuși și uite așa de aici a început un scandal care s-a transformat în plângeri la ANI.

ANI a zis că e un conflict de interese și au urmat o serie de procese. Vali Puică a pierdut ultimul proces și, conform deciziei instanței și a celor de la ANI, dar mai ales conform noului Cod Administrativ primarul Puică a fost sancționat cu 10% din indemnizația de primar pe 6 luni de zile și din câte se pare nu mai are voie să ocupe aceeași funcție pe care o avea la momentul respectiv, adică aceea de consilier local, lucru care nu îl împiedică sub nicio formă să mai candideze și să mai fie primar câte mandate vor dori cetățenii comunei Borlești.

Așadar NU SUNT ADEVĂRATE zvonurile conform cărora Vali Puică ar pierde mandatul. Prefectura Neamț a emis deja ordinul de sancționare cu 10% pe o perioadă de 6 luni.

Probabil cei care au lansat ideea că primarul Vali Puică își va pierde mandatul în urma deciziei instanței și ANI nu cunoșteau prevederile noului Cod Administrativ și au crezut că se va întâmpla ca în alte cazuri similare care au intrat mai de mult sub incidența fostului Cod Administrativ.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Răspunde

Your email address will not be published.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate