S-a dat startul sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat

0
bac-sesiune specială

Colegiul „Nicoale Titulescu” din Braşov găzduieşte, în perioada 16 – 27 mai, sesiunea specială a examenului de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu din loturile naţionale care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale sportive sau pe discipline, precum şi pentru liceenii care susţin admiterea în universităţile din străinătate în aceeaşi perioadă cu prima sesiune a bacalaureatului. Pentru susţinerea examenului în sesiunea specială s-au înscris 237 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la Olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive (campionate europene sau mondiale de juniori etc.), precum şi în situaţia de a participa la examene de admitere în universităţi din străinătate.
Prima probă este cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi are loc luni şi marţi (16-17 mai).
De asemenea, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă are loc în aceeaşi perioadă.
În perioada 18-19 mai are loc evaluarea competenţelor digitale, iar în intervalul 20-21 mai are loc proba privind competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Probele scrise încep pe 23 mai cu Limba şi literatura română, apoi pe 24 mai are loc proba obligatorie a profilului (matematică/istorie). La data de 25 mai se desfăşoară proba la alegere a profilului şi specializării care se susţine la una din zece materii, iar pe 26 mai are loc evaluarea la Limba şi literatura maternă.
Sesiunea specială a examenului de bacalaureat (14-27 mai 2016) se adresează elevilor care îndeplinesc următoarele condiţii: participă la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale a examenului de bacalaureat sau susţin examenul de admitere la universităţi din străinătate şi au făcut dovada că:
a) au fost acceptaţi, în etapa preliminară, la universităţile din străinătate care le solicită pentru înscriere diploma de bacalaureat, înainte de finalizarea examenului naţional de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2016;
b) probele de admitere sunt programate în acelaşi timp cu probele examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016.
Elevii care susţin examenul de bacalaureat în sesiunea specială îşi asumă întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care sunt elaborate subiectele de examen.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate