„Români, să rămânem uniți, așa cum sunt unite degetele într-un pumn, și izbânda va fi de partea noastră!” (Adrian Niță, Prefectul județului Neamț)

0

Ieri, 24 ianuarie, pe Platoul Curții Domnești din Piatra Neamț a avut loc evenimentul numit „Hora Unirii”, la care a fost prezent și Prefectul județului Neamț, domnul Adrian Niță.

„Astăzi, asemeni tuturor românilor mă bucur de un eveniment extrem de important din viața poporului nostru: împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor.

Alături de nemțeni am participat în centrul municipiului Piatra-Neamț la o manifestare prin care s-a marcat importanța zilei de 24 ianuarie 1859, când românii din Moldova și Țara Românească au înfăptuit, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, ceea ce avea să fie actul premergător Marii Uniri și a formarii statului unitar român.

Mulți s-au jertfit pentru ca noi să moștenim această țară și pentru gestul lor suntem datori să le păstrăm vie memoria și să le respectăm dorința! Da, avem obligația să apărăm pământul sfânt al țării, tradițiile noastre strămoșești și să cinstim numele de român!

Români, să rămânem uniți, așa cum sunt unite degetele într-un pumn, și izbânda va fi de partea noastră!

Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a transmis Prefectul județului Neamț, Adrian Niță.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate