REZIDENȚIAT 2015: aproape 6.000 de candidaţi s-au înscris la examen

0
rezidențiat 2015

5.777 de candidaţi din toată ţara s-au înscris la concursul naţional de intrare în rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Concursul de admitere în rezidentiat va fi organizat anul acesta de Ministerul Sănătății la data 15 noiembrie.

la Universitatea de Medicina și Farmacie „Carol Davila” din București s-au înscris 1.875 de candidați pentru ocuparea a 958 de locuri, comparativ cu anul trecut când pentru 988 de locuri au concurat 1.972 de candidați.

Locurile și posturile scoase la concurs în centrul universitar din București sunt: pentru medicină (709 locuri si 165 posturi), pentru medicina dentară (44 locuri ) și pentru farmacie (26 locuri si 14 posturi). De precizat că, din totalul celor 1.875 de candidați, 1.520 s-au înscris la medicină, 211 la medicină dentară și 144 la farmacie.

Pentru a participa la concursul de rezidențiat pe post și pe loc în medicină, medicină dentară și farmacie, candidații au achitat o taxa de 360 lei/participant. Cuantumul taxei de participare la concursul de rezidentiat 2015, similar cu cel din 2014, a fost stabilit prin Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 11993/2015. 80% din sumele încasate va fi repartizat universităților de profil.

Concursul se va derula sub forma de test-grilă cu 200 de intrebări, pe o durata de 4 ore. Dupa o pauză de 15 minute, va începe corectura în săli, iar pentru a depune contestații, candidații vor avea la dispoziție 24 de ore. Acestea pot viza întrebările de concurs, recorectarea lucrărilor etc. Răspunsul la contestații se va da în 48 de ore de la depunerea acestora.

Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu și 150 de tip complement multiplu.

Pentru organizarea concursului din București, vor fi puse la dispoziție 32 de săli. Pentru cei 1.520 de candidați la medicină vor fi 26 de săli în incinta Facultății de Medicină și o sală a spitalului Universitar de Urgența București. Cinci sali, apartinand Facultății de Farmacie, îi vor găzdui pe cei 355 de candidați (211 pentru medicină dentară în 3 săli și 144 pentru farmacie în două săli). Candidaților li se va permite intrarea în sălile de concurs la ora 8:30, iar subiectele se vor deschide la ora 10.

De precizat că, ocuparea locurilor/posturilor în cele 60 de specialități se va face în ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Afișarea rezultatelor se va face numai după semnarea ordinului Ministerului Sănătății de confirmare a rezultatelor.

Concursul va fi organizat în următoarele centre universitare:

Bucureşti: pentru posturile publicate în Bucureşti şi judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea şi pentru locurile publicate în centrele universitare Bucureşti şi Constanţa;
Cluj-Napoca: pentru posturile publicate în judeţele Alba, Bihor, Cluj, Maramureş, Sălaj, Satu Mare şi pentru locurile publicate în centrele universitare Cluj-Napoca şi Oradea;
Craiova: pentru posturile publicate în judeţele Braşov, Dolj, Gorj, Olt şi Vâlcea şi pentru locurile publicate în centrele universitare Craiova şi Braşov;
Iaşi: pentru posturile publicate în judeţele Bacău, Botoşani, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui, Vrancea şi pentru locurile publicate în centrele universitare Iaşi şi Galaţi;
Târgu Mureş: pentru posturile publicate în judeţele Bistriţa-Năsăud, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu şi pentru locurile publicate în centrele universitare Târgu Mureş şi Sibiu;
Timişoara: pentru posturile publicate în judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş şi pentru locurile publicate în centrele universitare Timişoara şi Arad.

Post-ul REZIDENȚIAT 2015: aproape 6.000 de candidaţi s-au înscris la examen apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate