RCS&RDS, printre principalii furnizori de energie electrică din România

0
1-13072016_15793700

RCS&RDS, liderul pieţei de comunicaţii fixe din România, a devenit furnizor de energie electrică.

Potrivit datelor ANRE, în ianuarie 2016, RCS&RDS a înregistrat o cotă de piaţă de 2,38% pe partea de furnizare de energie electrică pentru clienţii finali. Astfel, 2,38% din tot curentul consumat în România de toţi consumatorii casnici şi industriali în luna ianuarie a venit de la RCS&RDS.

RCS&RDS stă şi mai bine pe piaţa concurenţială, cea a consumatorilor care îşi negociază liber contractul cu furnizorii. Pe această piaţă, RCS&RDS a avut o cotă de 3,52% în ianuarie, depășind mai mulţi furnizori privaţi consacraţi, cum ar fi RWE, EFT Furnizare sau Alpiq Romindustries.

RCS&RDS a obţinut licenţa de furnizare la finalul anului 2013. Din decembrie 2014 este activ pe piaţa tranzacţiilor cu energie pe piaţa liberă şi, doar într-un an, a reuşit să câştige 100 de contracte de furnizare de energie, scoase la licitaţie de entităţi de stat prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Astfel, RCS&RDS a ajuns să furnizeze energie către BNR, Ministerul de Interne sau Ministerul Apărării şi mai multe primării din ţară, venind cu preţuri mai mici.

RCS&RDS a intrat şi pe piaţa furnizării de energie electrică pentru populaţie, ca urmare a faptului că, potrivit legii, toţi consumatorii casnici de energie electrică au dreptul, mai nou, să schimbe furnizorul de energie electrică. Prin serviciul Digi Energy, RCS&RDS are o ofertă de preţ cu circa 10% mai bună faţă de preţul furnizorului Enel, care livrează energie gospodăriilor la preţ reglementat de stat.

Sursa: www.economica.net.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate