Răzvan Cuc, Senator: „Cultura este sursa noastră de putere, inspirație și mândrie”

0

Astăzi, 15 ianuarie, celebrăm două repere fundamentale ale identității noastre culturale: Ziua Culturii Naționale și aniversarea a 174 de ani de la nașterea celui mai mare poet al nostru, Mihai Eminescu. În lumina acestor evenimente deosebit de semnificative, Senatorul Răzvan Cuc a transmis un mesaj plin de respect și admirație, subliniind importanța inestimabilă a contribuției lui Eminescu în literatura română.

Mihai Eminescu, un simbol al spiritului românesc, al aspirațiilor și idealurilor noastre, nu este doar un poet învățat în manualele școlare, ci și un tovarăș de călătorie în căutarea identității noastre naționale. Creațiile sale rămân vii și actuale, inspirând și emoționând generații întregi. Cuvintele lui au rezonat cu sufletele noastre și au devenit o fântână nesecată de înțelepciune și frumusețe.

Senatorul Răzvan Cuc a subliniat în mesajul său importanța reflectării asupra contribuției inestimabile a lui Eminescu în literatura română. Această zi specială ne oferă prilejul de a privi în trecut și de a ne conecta cu rădăcinile noastre culturale, de a aprecia moștenirea pe care poetul a lăsat-o în grija noastră.

În același timp, senatorul a adus în discuție rolul esențial pe care cultura îl joacă în definirea și conservarea identității naționale. Cultura este mai mult decât o colecție de opere artistice; ea reprezintă sursa noastră de putere, inspirație și mândrie. Este un liant care ne unește și ne face să fim mândri de apartenența noastră la o cultură bogată și diversă.

Mesajul Senatorului Răzvan Cuc s-a încheiat cu o urare: „La mulți ani, Cultură Românească!”, în semn de respect și apreciere față de bogăția patrimoniului nostru cultural.

Cuvintele senatorului aduc laolaltă conștiința valorilor culturale, recunoștința față de moștenirea lăsată de Mihai Eminescu și îndemnul de a proteja și promova cultura românească într-un mod activ și implicat.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate