Proiectele europene vor putea fi depuse online din luna martie

0
mysims

Lansarea sistemului informatic MySmis pentru depunerea online a proiectelor europene mai rapid și mai simplu, utilizând mediul online, a fost devansată pentru luna martie, deoarece este încă în curs de verificare de mai multe organisme intermediare pentru a se vedea cum funcționează la nivel local și pentru asigurarea că nu există erori.

„Inițial am crezut că anumite probleme tehnice le putem rezolva până la 15 ianuarie. Și Windows 10 când s-a pus, a durat câteva luni până când s-a lansat. Serviciul de Telecomunicații Speciale ne ajută, este o echipă care lucrează intens și multe ore pe zi pentru a ne ajuta. Acesta este un sistem extrem de complex. O să fie mai important decât orice sistem pe care îl avem. Odată ce aplicantul își depune CNP-ul și spune că se numește Ionescu, Popescu, imediat este legat la baza de date a Poliției și este verificat dacă CNP-ul este al acelei persoane și are voie să se înscrie. Este interconectat cu mai multe baze de date astfel încât să eliminăm din problemele și dificultățile pe care le-am avut în prima perioadă când veneau beneficiari pe mai multe proiecte și lucrau 30 de ore pe zi pe un proiect. Nu o să se mai poată face asta și o să știi cine lucrează și cum. Nu avem ce face, am întârziat cu o lună”, a spus ministrul Fondurilor Europene.

În 2014, fusese lansată aplicația MySMIS2014 pentru depunerea online a proiectelor pentru anul 2014, iar în data de 25 noiembrie 2015, Ministerul Fondurilor Europene — Direcția Generală Programe Capital Uman a anunțat amânarea deschiderii sistemului informatic MySMIS2014 pentru cererile de propuneri de proiecte nr. 2 ca urmare a identificării unor elemente care necesită îmbunătățiri și simplificare în operaționalizarea sistemului informatic MySMIS2014, elemente sesizate în urma testării finale a acestuia.

Sursa: www.agerpres.ro.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate