Proiect pentru eliminarea sancţiunilor la primul control făcut de ANAF la agenţii economici

0
anaf

UDMR propune eliminarea sancţiunilor în cazul primului control făcut de ANAF la agenţii economici, lăsând posibilitatea agentului economic să repare neregulile și infracţiunile comise.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Mediafax: „UDMR propune rescrierea principiului folosit până în prezent de autorităţile din domeniul fiscal în controalele efectuate la agenţii economici şi introducerea unei proceduri noi, care este deja implementată şi funcţională în ţările occidentale. În proiectul nostru de lege înregistrat, cerem ca ANAF să nu acorde amenzi la prima inspecţie a agenţilor economici, ci să elaboreze un plan de acţiune în baza căruia antreprenorul respectiv să beneficieze de oportunitatea de a repara neregulile, infracţiunile comise”.

UDMR consideră că sistemul actual practicat de ANAF este abuziv, nu sprijină activitatea antreprenorilor şi că este o formă vicioasă, balcanică de verificare, prin care se încearcă în mod perfid îmbogăţirea vistieriei de stat, invocând termenii legii. În istemul de control practicat de ANAF trebuie să existe o atitudine constructivă, educativă şi nu una de tip balcanic, prin care se încearcă amendarea cu orice preţ a agentului economic. Dacă cineva greşeşte, trebuie să i se atragă atenţia, respectiv trebuie informat, educat să acţioneze conform planului elaborat.

Proiectul se bazează pe un model britanic şi nu vizează infracţiuni penale.

Sursa: www.mediafax.ro.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate