Prinși în flagrant de polițiști, în timp ce foloseau unelte interzise la pescuit

0

Ieri, 05.06.2016, nouă persoane au fost surprinse în flagrant de polițiștii nemțeni, în timp ce acestea pescuiau folosind unelte confecţionate artizanal din lemn şi plasă de pescuit din fire textile, interzisă atât la deţinere cât și la folosire.
Astfel, în ziua de 05.06.2016, în jurul orei 19.50, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Săbăoani au depistat pe albia râului Siret de pe raza satului Adjudeni, patru bărbați cu vârste cuprinse între 41 și 77 de ani, din Tămăşeni, în timp ce pescuiau folosind unelte confecţionate artizanal din lemn şi plasă de pescuit din fire textile cunoscută sub denumirea de năpatcă interzisă la deţinere și la folosire.
Totodată, polițiștii au recuperat și redat mediului acvatic circa 1 kg de pești pescuiți ilegal. Cercetările au fost demarate sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute şi pedepsite de art. 64, lit. k, din OUG nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura, iar plasele au fost confiscate.
Alte cinci persoane au mai fost depistate, ieri, de polițiști pe raza localităților Doljești și Buruienești, pescuind în albia râului Siret cu unelte interzise la deținere și folosire.

În total, polițiștii au confiscat 16,95 m de plasă de pescuit și continuă cercetările față de persoanele depistate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj piscicol. La activitățile desfășurate au participat și reprezentanți ai AVPS Roman.

sursa: IPJ Neamț

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate