Primarul PNL de la Tarcău reținut pentru FAPTE DE CORUPȚIE

0

Ieri, 22 mai, primarul PNL de la Tarcău, Dănuț Manole Fîrțală, a fost reținut pentru multiple fapte de corupție, inclusiv luare de mită. În aceeași zi, în urma unor percheziții desfășurate la sediul primăriei și la 3 locuințe din comună, a fost reținut și un funcționar al primăriei pentru aceleași acuzații. Conform documentelor de urmărire penală, faptele s-au petrecut anul trecut, iar investigațiile au început în urma unei plângeri depuse de administratorul unei societăți comerciale.

Potrivit unei publicații locale (ziarulatitudineadeneamț.ro), se pare că cei doi au fost audiați ore în șir la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, iar astăzi, 23 mai, este posibil ca ambii să fie duși la tribunal, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Primarul a fost sub supravegherea anchetatorilor timp de cel puțin un an, perioadă în care a fost monitorizat de autorități. Dănuț Manole Fîrțală este acuzat de luare de mită, fiind suspectat că a solicitat și primit sume de bani de la administratorul unei societăți comerciale cu care Primăria Tarcău are contracte în derulare. Faptul că perchezițiile, urmate de reținerea sa, au avut loc în timpul campaniei electorale, îl elimină din cursa pentru un nou mandat.

Sursă foto pagina președinte PNL Neamt – George Lazar

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate