Prim-ministrul Marcel Ciolacu: „Până la sfârșitul lunii octombrie, solicit ministerelor să prezinte proiectele de dezvoltare a serviciilor publice digitale care intră la finanțare”

0

Premierul Marcel Ciolacu a prezidat astăzi, la Palatul Victoria, lucrările Comitetului pentru e-guvernare și reducerea birocrației (CERB), care au avut drept scop pregătirea portofoliului de proiecte ale instituțiilor publice pentru apelurile dedicate e-guvernării.

Prim-ministrul a subliniat faptul că digitalizarea României este un proiect de țară, care trebuie asumat de echipa guvernamentală în beneficiul cetățenilor.

„Până la data de 30 octombrie, ministerele trebuie să prezinte proiectele care vor intra în finanțarea dedicată dezvoltării serviciilor publice digitale. Îmi doresc un plan coerent, concret, pe care să ni-l asumăm transparent și pe care să îl implementăm fără întârzieri. România nu poate progresa fără digitalizare”, a declarat premierul Marcel Ciolacu în ședința CERB. De asemenea, șeful Executivului a solicitat prezența miniștrilor la viitoarea ședință a comitetului interministerial.

Investim 524 de milioane de euro pentru dezvoltarea serviciilor publice electronice. Fonduri există, esențială în acest moment este capacitatea noastră de a le folosi eficient pentru îmbunătățirea relației dintre cetățean și stat. Întâlnirea de astăzi a avut scopul de a mobiliza toate resursele administrative pentru a ne asigura că nu ratăm această uriașă oportunitate. Marile proiecte de digitalizare ale României trebuie implementate cât mai repede, pentru ca românii să poată interacționa cu administrația la un click distanță”, a declarat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan.

În pregătirea portofoliului de proiecte ale instituțiilor publice centrale pentru apelurile dedicate e-guvernării, reprezentanții instituțiilor membre CERB au discutat cu ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, în coordonarea Secretarului General al Guvernului, Mircea Abrudean, despre statusul proiectelor de debirocratizare și situația proiectelor finanțate prin Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (PoCIDIF) și Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În contextul întâlnirii, reprezentanții echipei guvernamentale au stabilit drept priorități pentru următoarea perioadă trecerea la tehnologiile de tip cloud, implementarea porții de acces unice pentru serviciile publice electronice prin utilizarea ROeID și asigurarea interoperabilității bazelor de date într-un mod transparent și sigur pentru români.

Conferință de presă susținută de ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Bogdan Ivan, la finalul ședinței Comitetului pentru e-guvernare și reducerea birocrației (CERB):

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate