Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, mesaj cu ocazia Zilei Marinei Române

0

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost prezent la manifestările dedicate Zilei Marinei Române, la Bicaz. Cu acestă ocazie, președintele CJ Neamț a transmis un mesaj prin care și-a arătat aprecierea și respectul față de marinarii care își desfășoară serviciul pe apele din județul Neamț.

„Ziua Adormirii Maicii Domnului, prăznuită la data de 15 august, a devenit și Ziua Marinei Române. Cu această ocazie am participat astăzi la manifestațiile organizate în județul nostru pentru a-i sărbători pe marinarii care activează pe apele din Neamț. Ne-am sărbătorit astăzi „marea” noastră dintre munți și pe marinarii care sunt urmașii celor care au venit de la Galați aici ca să constituie un nucleu de marinari și care la începuturi au avut drept sarcină transportul permanent de persoane, a celor care locuiau și locuiesc în satele de pe malul apei și în același timp aveau sarcina de a tracta plutele care încă treceau de la Dorna spre Bicaz, pentru ca apoi de aici sa fie încarcate pe mijloacele de transportat bușteni, pentru a lua calea locurilor de prelucrare.

Există astăzi în Bicaz un nucleu de marinari destoinici care sunt la datorie zi și noapte. Le mulțumesc pentru dăruirea și profesionalismul de care dau dovadă. Cu prilejul Zilei Marinei Române, doresc, totodată, să le transmit tuturor celor care activează în domeniile cu specific naval sau sunt alături de aceștia, familiilor lor, multă sănătate, bucurii și realizări în activitatea viitoare. Fie ca această zi de sărbatoare să ne aducă seninatate și speranță! La mulți ani marinarilor și navigatorilor români, de Ziua Marinei!”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, pe pagina sa de Facebook.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate