Presa nemțeană s-a îmbolnăvit de politicieni

0
sondaj-presa

În urmă cu ceva ani de zile toți știam cărui politician aparține o televiziune sau un ziar și cam fiecare publicație de partea cui este. Iată că situația s-a schimbat în rău și nimeni nu mai păstrează nici măcar aparențele… politicienii au năvălit în presa locală.
Ca niciunde în România, la Neamț, ușor ușor, membri de partid au devenit jurnaliști ca să informeze desigur neinteresat și corect opinia publică. Nu că noi ceilalți jurnaliști am fi mai breji și nu avem fiecare interesele lui, dar parcă treaba asta cu aleșii locali care devin jurnaliști e prea mult.
Am ajuns ziua în care vedem președintele unui partid local făcând emisiuni cu primarii în calitate de moderator, sau vedem zilnic alți aleși locali scriind articole în care ne învață cum e cu societatea în care trăim sau, și mai interesant, jurnaliști cu carnet de partid care merg la conferințele de presă ale altor partide și pun întrebări comportându-se ca și cum ei ar fi societatea civilă.
E bine sau nu ca un ales local să fie și jurnalist, asta rămâne la latitudinea dumneavoastră să apreciați, nouă ni se pare anormal și ușor incompatibil din punct de vedere moral, să ai acest cumul de calități.
Nu vrem să dăm nume de oameni sau de publicații, vrem doar ca cititorii noștri să știe că, buni sau slabi, cu interese sau fără, frumoși sau urâți, noi, la ziarpiatraneamt.ro, nu avem politicieni în echipă și de fiecare dată am refuzat să ne înscriem în vreo formațiune politică chiar și atunci când ni s-au promis locuri eligibile pe liste.

Iosub Robert

PS: Acest articol este scris în urma sondajului de opinie făcut de ziarpiatraneamt în legătură cu încrederea în presa locală și în urma discuțiilor avute cu mulți nemțeni care mi-au explicat fiecare în felul lui de ce nu are încredere în presa locală.

Post-ul Presa nemțeană s-a îmbolnăvit de politicieni apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate