Premiile Revistei Apostolul, decernate pentru prima dată de Ziua Învățătorului

0
????????????????????????????????????

Consiliul director al Asociaţiei Învăţătorilor din Judeţul Neamţ organizează joi, 30 iunie, ora 11, o adunarea festivă prilejuită de Ziua Învăţătorului, care va avea loc în sala Teodor Macarie a Liceului de Arte Victor Brauner din Piatra-Neamţ.

Cu acest prilej vor fi decernate, pentru prima dată, premiile Revistei Apostolul.

„Prima ediţie a Premiilor Revistei Apostolul ar fi trebuit să aibă loc în urmă cu doi ani, în luna martie, cu prilejul aniversării a 80 de ani de la apariţia revistei şi a 15 ani de la editarea seriei noi. Apoi premiile ar fi urmat să fie decernate anual, ele însele devenind o sărbătoare. Diligenţele pentru paginarea şi realizarea presupusului eveniment au început din decembrie 2013; a fost gândit un regulament cadru, au fost fixate domeniile de excelenţă vizate, s-au dat numele premiilor, s-au făcut ciornele corespondenţei oficiale cu unităţile performante din învăţământ şi posibilii parteneri implicaţi, s-a fixat un calendar de lucru. Apoi, exact aşa cum se întâmplă în România, în cele mai multe cazuri, proiectul a fost abandonat. La începutul acestui an, împreună cu dl. Gabriel Ploscă, preşedintele Sindicatului din Învăţământ, am reluat ideea, şi cu dl. Mircea Zaharia, redactor şef al Revistei Apostolul am realizat acest proiect”, a declarat prof. Liviu Constantin Rusu, președintele Asociației Învățătorilor din Județul Neamț.

„Premiile Revistei Apostolul se vor acorda anual, pe 30 iunie, cu prilejul Zilei Învăţătorului. Aceasta înseamnă nu doar că Sindicatul din Învăţământ Neamţ recunoaşte această sărbătoare a Asociaţiei Învăţătorilor, ci şi că i se şi alătură, încercându-se astfel ca împreună să dea un plus de importanţă şi solemnitate evenimentului”, a mai precizat președintele Asociației Învățătorilor din Județul Neamț.

Cele cinci premii decernate în această ediţie princeps vizează activitatea literară, plastică, muzicală, sportivă, de cercetare şi valorificare a spiritualităţii nemţene.
De asemenea, ele vor fi prezentate şi argumentate de colegii profesori, care nu fac parte din redacţia revistei, dar care au o voce destul de greu de contestat.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate