Prefectul județului Neamț, Adrian Niță, a participat la Slujba de sfințire a bisericii Mănăstirii Scăricica

0

Prefectul județului Neamț, domnul Adrian Niță, a participat cu bucurie și onoare la Slujba de sfințire a noii biserici a Mănăstirii Scăricica. Acest moment deosebit a avut loc într-o atmosferă de solemnitate și închinare, aducând binecuvântarea în acest loc de rugăciune și spiritualitate.

Biserica Mănăstirii Scăricica, situată într=o frumoasă zonă a județului Neamț, a fost reconstruită cu multă migală și dăruire, în urma unui proces îndelungat de restaurare. Slujba de sfințire a fost un moment de mare importanță pentru credincioșii din zonă și pentru comunitatea monahală, reprezentând o întruchipare a credinței și a perseverenței în realizarea lucrurilor mărețe.

Prefectul Adrian Niță a adresat cuvinte de apreciere și recunoștință pentru eforturile depuse de către comunitatea monahală și de cei implicați în procesul de reconstrucție a bisericii. El a subliniat importanța spiritualității și a valorilor creștine în societatea noastră, evidențiind rolul vital pe care îl are biserica în promovarea acestora.

Am participat cu mare bucurie în dimineața acestei zile la slujba de sfințire a bisericii Mănăstirii Scăricica, oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Cu prilejul acestui eveniment, am avut ocazia de a intra în Sf. Altar, alături de ceilalți credincioși, pentru a mă închina și a săruta Sf. Masă.”, a transmis Prefectul de Neamț, Adrian Niță.

Slujba de sfințire a bisericii Mănăstirii Scăricica a fost condusă de Înaltpreasfințitul Teofan, împreună cu un sobor de preoți și ierarhi, care au rostit rugăciuni și binecuvântări pentru noul locaș de închinare. Credincioșii prezenți s-au alăturat cu încredere și reculegere în acest moment de înaltă spiritualitate, împărtășind bucuria sfințirii bisericii și întărindu-și legătura cu credința lor.

Mănăstirea Scăricica, prin noua sa biserică sfințită, devine un punct de atracție spirituală și culturală pentru județul Neamț și pentru toți cei ce doresc să se reculeagă și să se conecteze la valorile religioase.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate