Poluarea râului Bistrița, fără consecințe pentru judetul Neamț

0
gethumb.php

Apele uzate de la mina Isipoaia, din perimetrul Lesu Ursului, jud. Suceava, care a condus la poluarea apei răului Bistrița vor ajunge astăzi în Județul Neamț.
”În urmare a interpretării rezultatele analizelor efectuate pe probele de apă recoltate în cursul nopții de 26-27.08.2015 (secțiunile Frumosu, Intrare lac Topoliceni , Aval UHE Poiana Teiului) respectiv în ziua de 27.08.2015 (secțiunea Frumosu ) s-au constatat depășiri ale limitei maxime admise corespuntoare clasei a II- de calitate la indicatorul Fier (conform centralizatorului cu rezultatele analizelor efectuate de ABA Siret Bacau).
Se continuă monitorizarea calității apei râului Bistrița, în secțiunea Frumosu.
De asemenea vă comunicăm că la ora 15.30 s-a primit de la Sistemul de Gospodarire a Apelor Suceava informația că apa râului Bistrița , aval de confluența cu r. Neagra are culoarea galbenă.
Conform prognozei privind deplasarea undei de poluare aceasta va ajunge la limita jud. Neamț în ziua de 28.08.2015, în jurul orei 12, când se vor recolta și probe de apă în vederea stabilirii impactului asupra calității apei râului Bistriței”
,a declarat directorul SGA, Ion Pavaleanu în comunicatul de presă menționat mai sus.

De asemenea,Compania Judeteana APA SERV S.A. vă informează că la nivelul Captării de suprafață Bâtca Doamnei nu s-a inregistrat nici o modificare a parametrilor monitorizati pentru furnizarea apei potabile. Rapoartele de încercare pentru apa potabilă furnizată către consumatori se găsesc pe site-ul companiei.
In consecintă, parametrii calitativi ai apei potabile furnizate nu sunt afectați.’‘ a precizat Directorul General Apa Serv, Ing. Ionuț Cătălin Dughir

Foto ziarulevenimentul.ro

Post-ul Poluarea râului Bistrița, fără consecințe pentru judetul Neamț apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate