Plutonierul major Mario-Ciprian Grecu: pompier-scafandru la ISU Neamţ și maratonist de frunte

0
20140517_145143

Plutonierul major Mario-Ciprian Grecu, membru al echipei de pompieri-scafandri din Detaşamentul Piatra Neamţ, a ţinut locul IV la Braşov Marathon, după ce a realizat un timp de 04:17:11. Competiţia s-a desfăşurat sâmbătă 23 aprilie , şi a reunit, la categoria 38 km/ 30 – 39 de ani, peste 180 de participanţi, dintre care cel puţin 30 de profesionişti. Competiţia la care pompierul a participat este o etapă din Circuitul Carpaţilor.

Militarul a mai participat la asemenea competiţii şi a obţinut mai multe clasări pe podium – locul II la Piatra Craiului (categoria specială), locul III la competiţia Hit The Top (unde participanţii sunt selectaţi pe baza performanţelor anterioare, tipul traseului – vertical), locul II la Rarău şi locul III la Maratonul Mureş-Olt.

Mario-Ciprian Grecu a fost încadrat în Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ în anul 2007. A ales să participe la concursul pentru a deveni pompier din dorinţa de a purta o uniformă militară, având în vedere că „familia mea este formată, în mare parte, din militari de carieră”, după cum subofiţerul afirmă.

Imediat după încadrarea în structurile pompierilor nemţeni, plutonierul major Mario-Ciprian Grecu a urmat un curs de alpinist-intervenţie, militarul având contact cu această activitate pe timpul liceului, când a fost salvamontist-voluntar. În anul 2012, s-a decis formarea unei echipe de pompieri-scafandri la Detaşamentul Piatra Neamţ.
Faptul că această activitate presupune să faci şi altceva, dar, mai ales, condiţiile pe care trebuie să le întrunească un scafandru, din punct de vedere fizic şi psihic, au constituit o provocare pentru Mario-Ciprian Grecu.
Astfel, după o serie de examene dure şi un curs solicitant, a obţinut brevetul de scafandru de intervenţie.
Din 2013, îşi desfăşoară activitatea, în principal, în cadrul echipajului de pompieri-scafandri, dar participă şi la celelalte misiuni din competenţa unităţii, atunci când este nevoie.

Pentru îmbunătăţirea condiţiei fizice, pompierul se antrenează, indiferent de vreme, de 4-5 ori pe săptămână, pe teren variat, fiecare antrenament având o durată de cel puţin 2 ore.

20140212_104048IMG_4893-copy_wm

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate