Pe Masivul Ceahlău se taie în continuare copacii haotic

0
defrisare-ceahlau

Sub ochi îngăduitori ai autorităților și de multe ori în complicitate cu acestea, sute de metri cubi de lemn din zona Masivului Ceahlău se taie teoretic legal dar, din ce spun localnicii, cu încălcarea tuturor legilor posibile.
Mai mulți oameni din zonă povestesc de faptul că cineva marchează sute de arbori care nu se încadrează în categoria celor care ar trebui tăiați, ca mai apoi niște băieți deștepți să vină și să facă ravagii prin pădure.
Pentru că nu am înțeles ce vroiau să zică localnicii am mers la fața locului să ne arate și într-adevăr… mai sus de stațiunea Durău începe dezastrul. Sute de copaci doborâți, transformați în bușteni iar vârfurile și ce rămâne sunt lăsate acolo, semn că graba a fost mare la defrișare.
De asemenea localnicii se plâng că sunt marcați pentru tăiere cei mai frumoși arbori, cei care sunt tineri, perfect drepți și aparent fără nicio problemă. Din păcate și aici aveau dreptate oamenii. Copacii marcați pentru tăiere nu sunt cei care încep să se usuce sau stau să cadă, ci cei care sunt de calitate și pot fi tlemn-ceahlauransformați ușor în bani.
Dezastrul în zona masivului Ceahlău este atât de mare încât toate sesizările primite nu au venit de la oameni interesați de afacerile forestiere și de la localnici din zonă care nu au păduri, nu au afaceri cu lemne, ci doar se uită zilnic la munte și văd cum ușor ușor dispare pădurea.
Din ce ne spun localnicii și din ce am documentat noi, în zona Masivului Ceahlău mafia lemnului e atât de bine înfiptă în realitățile politice încât se vorbește de nume de persoane foarte grele de la București care ar asigura protecția celor care exploatează în neștire masa lemnoasă.
Dacă 1% din ce ne-au povestit localnicii se va adeveri, cu siguranță libertatea celor de la ocolul silvic din zonă este un lux care se va termina la un moment dat.

Iosub Robert

Post-ul Pe Masivul Ceahlău se taie în continuare copacii haotic apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate