Ne îndreptăm către o eră a inovației, sau doar spre un declin economic?

0

Ne-am făcut speranțe și simultan am conturat temeri în privința unei aurore explozive a tehnologiei, care ar fi trebuit să schimbe instantaneu angrenajele clasice. Social media a devenit acea lume paralelă pe care ne-o doream toți, iar smartphone-ul mijlocul prin care evadăm din sfera materială. In ce măsură a stimulat spațiul virtual productivitatea?(Într-una modestă)În schimb apariția unor efecte secundare maligne, constând în poluarea pieței, crearea de monopoluri și creșterea infracționalității, este evidentă. Am deschis ușa către o nouă era tehnologică, dar nu am luat în calcul nici prețul și nici riscurile. Cu atât mai mult, discuțiile despre cât profit generează românilor noutățile momentului nu-și au rostul. La un moment dat se spunea despre China că va depăși Occidentul, apoi a urmat o mare dezamăgire, ajungându-se la concluzia că lumea în general a rămas instantaneu fără idei revoluționare.

În perioada pandemiei, rapiditatea implementării tehnologiilor digitale, dar și viteza producerii vaccinurilor Covid-19, a redat încrederea privind progresul. Posibilitatea realistă de a construi o nouă eră a inovării care ar putea ridica standardele de viață, s-ar concretiza dacă toate forțele ar ajuta noile tehnologii să prospere.

Într-un univers al like-urilor, hashtagurilor și algoritmilor să nu uităm că totul este creat de noi și este despre noi. Pierduți în dialoguri virtuale, poate vom conștientiza într-o zi că nu a mai rămas timp să realizăm lucrurile cu adevărat dorite. Suntem reali și avem obligația să acționăm.

Analizând atitudini generale, chiar e posibil să fi ajuns un segment semnificativ al populației până la agenezia sentimentelor moral-sociale? Nu ne putem ascunde astăzi în spatele unor gadgeturi de realitatea zilei următoare și nici de responsabilitățile momentului!

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate