Moțiunea simplă <<"Virusul Cîţu" a infectat economia naţională!>> – adoptată

0
Foto: Ministerul Finanţelor Publice

Deputaţii grupului parlamentar PSD au înaintat către Biroul Permanent al Camerei Deputaților moțiunea simplă intitulată „Virusul Cîţu” a infectat economia naţională!. Moțiunea a fost adoptată cu 153 de voturi. Împotriva moțiunii s-au dat 87 de voturi, dar au existat și 27 de abțineri.

Conform textului moțiunii, parlamentarii susțin că ministrul Finanțelor s-a dovedit a fi mai nociv decât orice pandemie.

Mai nociv decât efectele pandemiei, mai contagios decât coronavirusul și mai letal decât maladia COVID-19, ”Virusul Cîțu” a distrus aproape complet economia națională.

Semnatarii arată că în cele 6 luni de guvernare și în cele peste 50 de zile de la instituirea stării de urgență nu s-a luat nicio măsură pentru evitarea dezastrului:

Potrivit acestora, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a adus țara la sapă de lemn cu mult înainte de venirea pandemiei.

PSD-iștii reclamă faptul că niciuna dintre aceste măsuri nu a generat creștere economică, nici nu au adus mai mulți bani în buzunarele cetățenilor și nici la bugetul statului.

Dimpotrivă! După primul trimestru din 2020, bugetul țării are o gaură reală, nu inventată, de 12 miliarde de lei. Doar în 2020, ministrul Cîțu a îndatorat România cu 35 miliarde de lei! – se arată în textul moțiunii.

Deputații semnatari afirmă că scuza permanentă a ministrului Cîțu pentru tot ce merge prost în economie este ”GREAUA MOȘTENIRE”. Analiza guvernării PNL ne arată că la toate capitolele, de sus până jos, oamenii și firmele trăiesc mai rău decât în Guvernarea PNL.

Moţiunea simplă a fost semnată de către 70 deputaţi, printre care și deputatul nemțean Şerban Ciprian-Constantin.

Your email address will not be published.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate