Minori, în vârstă de 9 ani, implicați în accidente rutiere

0

În seara zilei de 24.07.2016, orele 21.18, polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că pe raza localităţii Pipirig a avut loc un accident rutier în urma căruia a rezultat rănire unui biciclist.
Din primele cercetări se pare că în timp ce un bărbat de 35 de ani, din Iași conducea o autoutilitară pe DN 15B, dinspre Petru-Vodă spre Tg. Neamţ, a acroșat și accidentat cu semiremorca un minor de 9 ani, care se deplasa pe o bicicletă și a pătruns pe DN 15B de pe un drum lăturalnic.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În aceeași seară, în jurul orei 21.20, polițiștii rutieri au intervenit pentru soluționarea unui accident rutier produs pe strada Tudor Vladimirescu din Târgu Neamţ, în urma căruia a rezultat rănirea unui pieton. Din primele cercetări se pare că în timp ce un tânăr de 28 de ani, din Târgu Neamț conducea un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu a surprins și accidentat o minoră de 9 ani, din Tg. Neamț, care s-a angajat în traversarea străzii fără să se asigure.
Conducătorul auto nu se afla sub influența băuturilor alcoolice, conform rezultatului negativ al testării cu aparatul etilotest. Cercetările sunt continuate pentru vătămare corporală din culpă.

În atenția părinților! Explicaţi copiilor importanţa respectării regulilor de circulaţie.

Asiguraţi-vă că locul de joacă ales de copiii dumneavoastră este izolat de traficul rutier. Când însoţiţi copii pe jos, trebuie să constituiţi pentru ei un exemplu pozitiv, respectând regulile de circulaţie. Supravegheați-vă copilul când iese la joacă, iar locul este în apropierea unui drum public! Ei nu percep pericolul accidentării într-un moment de neatenție.
Amintiţi-le mereu regulile de circulaţie, prin oferirea unor exemple de bună conduită în trafic, iar când se grăbesc să ajungă la şcoală/ loc de joacă, copiii trebuie sfătuiţi să urmeze acelaşi drum, lipsit de pericole şi să nu scurteze ruta prin ocolirea „zebrelor” şi traversarea prin locuri nepermise. Nu UITAȚI! EDUCAŢIA începe de mic! Ajutaţi-i să se protejeze!

sursa: IPJ Neamț

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate