Mamaia Lenuța candidează la Roznov

0

ALDE a prezentat o mamaie pe postul de candidat la Primăria Roznov. În linii mari, bătrânica Socol Elena era simpatică, lucidă și oarSocol-Elena-Roznov---Neam-ecum coerentă. Se pare că a fost un om de bază în comunitate profesând 30 de ani în educația roznoveană. Mai am și eu la bloc doi bătrânei simpatici. Unul a fost inginer și unul profesor, dar acum stau liniștiți la pensie și nu am auzit pe niciunul că ar vrea să fie primar pentru că sunt conștienți că nu mai au randamentul din tinerețe, când conduceau toată noaptea o Dacia 1300 ca sa fie dimineață la un minister.
De fapt, la Roznov cred că este o modă ca pensionarii să insiste să nu facă loc tinerilor, căci am mai văzut un domn fost milițian care se îmbracă în general și face poze prin curte cu nepoții și ar vrea și el să candideze la funcția de primar.
Desigur, oamenii în vârstă au un rol determinant în societatea noastră, dar cu tot respectul, cu ei se pot depăna amintiri de pe vremea când se extindea calea ferată în Neamț neputându-se sub nicio formă trece la capitole de genul smart community, clustere de afaceri sau alte viziuni incompatibile cu educația și cultura în care s-au format cei care au acum calitatea de bunici sau străbunici.
Poate, mamaia Lenuța înțelege că e păcat ca după o carieră frumoasă și o viață dedicată educării membrilor c0munității din care provine să se facă de râs și va găsi ceva mai interesant de făcut prin spatele casei, sau se va ocupa în continuare de treaba cu învățământul, treabă la care se pare că se pricepe foarte bine.
Îmi pare rău de această abordare a situației. Poate alți colegi din presă o vor căuta să o facă primar contra unor sume ”modeste”, dar sărmana bătrână e la stadiul în care nici măcar nu a înțeles de ce erau toate camerele de luat vederi în fața ei, adresându-se încontinuu jurnaliștilor care erau lateral pe scaune și nici o secundă alegătorilor care se vor uita la filmări.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate