Locul europenilor în lume

0

Naufragiații obișnuiau să trimită mesaje prin sticle aruncate în valurile mării, sperând că vor fi descoperite de către salvatori. Planul de redresare european vizează consolidarea unei Uniuni Europene moderne și durabile. Reconstrucția după criza COVID 19 va folosi un buget de 1800 miliarde de euro care va modela Europa din perspectiva ecologiei, digitalizării și rezilienței. Reziliența economică are nevoie de surse diverse de alimentare și nu se poate baza pe o economie închisă, din acest motiv circuitele comerciale globale reprezintă de fapt sursa puterii.

Mare parte din această săptămână o navă portcontainer a blocat Canalul Suez, afectând nișe comerciale internaționale. A fost un exemplu care ne-a arătat că lanțurile de aprovizionare globale sunt vulnerabile, fapt care ar trebui să ne schimbe comportamentul în privința consumului. Majoritatea alimentelor, hainelor sau telefoanelor provin din aceste surse. O nouă politică de autonomie a producției pentru întâmpinarea eventualelor blocaje din lanțurile de aprovizionare ar putea fi aplicabilă doar în statele capabile să dezvolte industrii avansate.

Sectorul privat trebuie pregătit pentru diversificarea surselor de aprovizionare. Așa cum globalizarea creează oportunități extinse, subvențiile și măsurile de protecție trebuie să fie similare în Statele Membre, pentru buna funcționare a economiei. Chiar dacă lupta împotriva pandemiei se confruntă și cu tensiuni geopolitice, trecerea către o nouă economie europeană mai rezilientă și mai durabilă va genera efecte benefice pe termen lung.

Europenii au redus exportul vaccinului urmărind maximizarea eficienței campaniei de imunizare, dar și creșterea încrederii cetățenilor.

Zilnic scriem noi capitole despre viață și societate. Sănătatea, fericirea sau bunăstarea reprezintă în mare măsură responsabilități personale. Suntem pregătiți să acceptăm orice responsabilitate mai ales atunci când e vorba despre binele general. Atât vaccinarea cât și respectarea măsurilor temporare de prevenire a răspândirii virusului au efecte pozitive atât în prezent, dar mai ales pentru viitor. Potențialul uman este remarcabil, iar șansele de a avea succes nu pot fi limitate!

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Your email address will not be published.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate