Locul animalelor sălbatice nu e în circuri sau parcuri zoo!

0
zoo (2)

Pe rețeaua socială Facebook circulă imagini cu animalele din Grădina Zoologică din Piatra-Neamț cu mesajul: ”Pentru 3 lei niște suflete care nu au greșit cu nimic stau încarcerate pe viață… Parcurile Zoo sunt cimitire de suflete… Evitați circurile, evitați tot ce nu este natural pentru animale. Nicio ființă lipsită de apărare nu merită să sufere pentru distracția oamenilor…”

Imaginile au fost preluate și distribuite de sute de persoane care se declară din ce în ce mai vehement împotriva circurilor, parcurilor zoo și abuzurilor împotriva animalelor.

Iată câteva din mesajele transmise:

A. T.:Sunt de acord !! Le-a fost furată libertatea pentru a fi ținute într-o cușcă… Exact!! Pentru 3 lei, mizerie si singurătatea din jur…

D. D.: „Propun să facem tot mai mulți presiune pe factorii de decizie, pentru a desființa aceste ÎNCHISORI PENTRU ANIMALE, care nu fac decât să îi învețe pe copii (şi nu numai) că Omul este superior Naturii şi prin această superioritate că trebuie s-o distrugă în orice fel posibil. Aceste animale NU sunt în mediul lor natural acolo, în acele cuşti strâmte. Ceea ce trăiesc ele în captivitate NU se poate numi „viață”, ci chin. În închisori nu stau decât infractorii. Ele ce rău au făcut ?? Locul lor este în habitatele naturale din parcurile protejate, ferite de braconaj şi vânătoare, adică de crimă. Hai să luăm atitudine ! Distribuiți mai departe dacă vă pasă ! Puneți-vă în locul acestor ființe nevinovate. V-ar plăcea să „trăiți” aşa ??”

Iulian Luca, Președintele Asociației „Nicu Albu” Piatra-Neamț:Sperăm ca după alegerile locale să reușim să realizam un proiect important pentru orașul nostru, o Rezervație Naturală și să asigurăm acestor animale niște condiții normale.”

S.A.: ”Toate animalele trebuie sa traiasca in libertate….asa cum ne-o dorim si noi.”

C.A.:Animalele sălbatice stau în sălbăticie….nu în cuști…”

S. P.:Da sunt împotriva acestei grădini zoologice. De fapt nu e mai mult decât o pușcărie de suflete pentru distracția altora.”

N. C.: ”Nimic nu este mai trist si mai dureros. De aceea urasc gradinile zoo si circurile.”

D. B.: ”Ideea e sa simulam conditiile din salbaticie daca tot vrem sa ne minunam de frumusetea lor. Nu sa le chinuim in celule mult prea mici. Sa le oferim comfort si buna stare. Si atunci nu va mai avea nimeni nimic de comentat.”

R. S.:Circul ar trebui interzis …e doar o ,,continuă maltratare ” de animale cu acordul nostru, al protectiei animalelor etc…..”

D. N.: ”În jurul orașului e destul spatiu pentru a construi un parc natural pe măsură fiecărui animal…. Și cât mai aproape de habitatul lui natural…”

zoo

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate