Leneșul și…venitul minim garantat

0


Călin Popescu Tăriceanu şi partidul său sunt hotărâţi să susţină în coaliţia de guvernare o măsură împotriva mult blamaţilor „asistaţi social”, persoane apte de muncă dar care trăiesc din venitul minim garantat asigurat de stat. „Este o propunere pe care noi o avansăm și credem că și colegii de la PSD o vor analiza. Nu e normal să plătim venitul minim garantat, unii să stea acasă și să aducem forță de muncă din alte părți. Lipsa forței de muncă pe piață este o frână pentru creșterea economică”, a declarat Tăriceanu.

În cele ce urmează, vă prezentăm câteva situații, ce au avut în prim-plan aceste persoane care au asigurat venitul minim garantat dar, în majoritate sunt apte de muncă.

*În această iarnă, primarul din comuna nemţeană Icuşeşti a anunţat faptul că, asistaţii care primesc ajutor social nu vor fi trecuţi la plată în acea lună dacă nu deszăpezesc minim 3 gospodării ale bătrânilor din comună. Mai mult, după ce le curăţă curtea de omăt şi fac cărări spre anexele gospodăreşti, aceeaşi asistaţi trebuie să-i ajute pe bătrânii respectivi şi cu aprovizionarea cu alimente sau medicamente şi, de asemenea, să le ducă şi lemnele de foc din magazie în casă sau pe prispă.

*Situație hilară la Targoviște, unde cei care primesc ajutor social s-au imbolnăvit subit când au fost chemați să curețe zăpada din oraș. Din cei 300 de oameni care primesc ajutor de la stat și sunt obligați să lucreze in folosul comunitații, s-au prezentat doar 19 femei și un bărbat să dea la lopata. Restul au adus… scutiri medicale. Supărat, primarul a cerut o anchetă, ca să verifice dacă adeverintele sunt reale.

*Scandal mare a fost în luna martie a acestui an la Focșani, acolo unde au fost debranșați de la curentul electric asistații sociali care, nu mai puțin de opt ani, au beneficiat gratuit de acest lucru.

*În comuna Ștefan cel Mare din județul Vaslui, locuitorii au fost anunțați despre faptul că, „toţi beneficiarii de ajutor social apţi de muncă, aflaţi în evidenţa AJOFM Vaslui, se vor prezenta obligatoriu la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Neprezentarea la această acțiune se consideră refuzul locului de muncă şi se va proceda la încetarea dosarului de ajutor social”, se arată în comunicarea pe care primarul Mihai Moraru a afişat-o la primărie.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate