Leacuri la îndemână pentru răceală şi gripă

0

raceala-mainCele mai frecvente boli ale sezonului rece, sunt răceala şi gripa. Mulţi dintre noi cunoaştem faptul că aceste boli se pot trata şi naturist, dar ne gândim că, cine ştie ce ingrediente complicate ne trebuiesc şi cât timp necesită prepararea lor.
În fapt, iată cât de simplu este.

Lămâia
Fructul se stoarce într-un pahar, iar la sucul obţinut se adaugă două linguriţe de miere şi coajă rasă anterior, apoi se completează restul cu apă. Se lasă la macerat două ore, după care se bea. Se consumă 3-4 pahare într-un interval de 12 ore. Zeama de lămâie te poate ajuta, de asemenea, să scapi îndată de neplăcerea nasului înfundat.

Măcieşe
Măcieşele sunt cea mai importantă sursă de vitamina C. O porţie de o linguriţă de măceşe pe zi, pentru prevenirea gripei sau două-trei linguriţe de pulbere de maceşe atunci când suntem bolnavi pot face minuni.

Cătina
La 100g miere se adaugă 30 g fructe de cătină, se lasă la macerat 3-7 zile, după care se dau copiilor câte 2 linguriţe/zi, iar adulţilor 2 linguri/zi. Se ia până la ora 14, deoarece este puternic energizant şi seara poate produce palpitaţii şi somn agitat.

Ceapa
Zdrobeşte o ceapă de colţul mesei şi tine-o în dreptul nasului. Efectul este mult mai puternic atunci când ceapa este zdrobită decât dacă e taiată cu cuţitul. Îţi va desfunda nasul imediat şi te va ajuta să dormi bine, să te odihneşti, aşa că este un alt truc bun de luat în seamă din seria tratamente pentru răceală şi gripă.

Usturoiul
Pentru a preveni răceala sau gripă, mestecaţi câte o jumătate de căţel de usturoi dimineaţa, la prânz şi seară. Dacă răceală v-a prins deja, zdrobiţi 5-6 căţei de usturoi, amestecaţi cu 10 linguriţe de miere şi luaţi din acest preparat câte o linguriţă, din jumătate în jumătate de oră.

Vă dorim, sănătate maximă !

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate