Lacul Roșu, paradisul evaziunii fiscale

0

Plasați administrativ în alt județ, deși sunt amplasați geografic în Cheile Bicazului, comercianții de la Lacul Roșu își fac de cap protejați de autoritățile din Harghita.
În primul rând, deși doar 1% din turiștii care vin în zonă au numere de Harghita la mașini, comercianții din zona Lacului Roșu au un comportament total inadecvat cu cei care întreabă sau comandă în română și cu totul altă abordare față de cei care comandă în maghiară, dar asta nu e o noutate. Noutatea constă în faptul că 99% dintre comercianții din zonă nu dau bon la nimic, nu au afișată nicio hârtie din care să îți dai seama ce firmă deține afacerea și dacă filmezi sau pozezi în spre cașcarabetelor de unde fac ei vânzări, începe scandalul.
Dacă te ambiționezi și ceri bonuri fiscale deranjul devine major și începi să îți pui întrebări. De ce firma de la Miercurea Ciuc care încasează 2,5 lei pe ora de parcare nu are de fapt nicio parcare și nici nu găsești date fiscale aferente firmei după anul 2012, sau că la terasa unde mănânci un mic crud scrie peste tot inclusiv pe ospătari terasa Teo, dar pe bonul fiscal obținut cu rugăminți scrie altă firmă, și multe alte minunății…
De mizeria în care se prepară mâncarea, de modul în care se păstrează alimentele, de felul în care se debarasează dejecțiile în râul care străbate cheile și despre alte surprize neplăcute nu vă mai povestim pentru că le știți deja. Mai rămâne să le descopere și autoritățile.
Surse din zona Lacului Roșu ne-au explicat că ceea ce vedem noi este doar mica evaziune, găinăriile din stradă. În realitate, cam tot ce se întâmplă în această zonă este evaziune fiscală de sus până jos. Mai toate firmele din Lac au un înger păzitor în conducerea județului Harghita. Ni s-a sugerat să ne uităm în cifrele de afaceri ale societăților care activează aici și într-adevăr, dacă te uiți la cifre zici ca sunt vai de steaua lor, dar în realitate ei se întrec în construcții care mai de care mai mari și aprovizionează cu camioane de alimente pe care nimeni nu înțelege cum reușesc să le justifice dacă nu le fiscalizează cu bonuri la clienții finali.
Cert este că se poate observa cu ochiul liber diferența de comportament fiscal dintre comercianții din zona nemțeană și cei de la câteva sute de metri distanță din punctul în care intri sub jurisdicția celor de la Harghita – Gheorgheni unde … adio fiscalizare.
E clar că nu se poate vorbi de o abordare diferită pentru că atât Neamțul cât și Harghita au aceleași legi, cum la fel de clar e faptul că cei care ar trebui să vegheze la fiscalizarea din zona ROMÂNEASCĂ Lacul Roșu cu siguranță închid ochii, nu își fac treaba sau sunt foarte corupți.
Aceeași sursă ne-a povestit cum într-o seară, mai demult, au venit niște ”șefi” de la Gheorgheni și au smuls semnul care delimita județul Neamț de Harghita pe motiv că granița de județ ar fi undeva la intrarea în Cheile Bicazului. Așadar, e mai mult decât evident că autoritățile de la Gheorgheni fac cam ce vor fără să le fie frică de nimic.

Post-ul Lacul Roșu, paradisul evaziunii fiscale apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate