ISJ Neamț: 47 de elevi, exmatriculați pentru număr mare de absențe

0
abandon scolar

În luna aprilie s-a desfășurat la nivel național Programul Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!, dedicat activităților educative extracurriculare și extrașcolare.
În toată acestă perioadă au fost organizate activități care au răspuns intereselor și preocupărilor divere ale copiilor preșcolari/elevilor, au pus în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii și au stimulat participarea lor la acțiuni variate, în contexte nonformale, în conformitate cu un orar special aprobat de către consiliul de administrație al fiecărei școli.
Elevii au avut obligația de a participa la activitățile la care s-au înscris, absențele fiind înregistrate în catalog și în această perioadă.
Despre absențele elevilor înregistrate luna trecută în judetul Neamț, prof. Ioan Romeo Roman, inspector şcolar în cadrul ISJ Neamț, a precizat următoarele:
Pe parcursul lunii aprilie 2016, conform datelor centralizate de CAJARE Neamț, în sistemul de învățământ preuniversitar din județul Neamț s-au înregistrat 136.045 de absențe, din care 57.021 de absențe au fost motivate, restul de 79.024 fiind nemotivate.
În aceeași lună, în unitățile de învățământ din județul Neamț, am înregistrat un număr de 439 care nu s-au prezentat la școală, iar 47 de elevi au fost exmatriculați, în general pentru număr mare de absențe școlare.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate