IPJ Neamţ: Șoferi sancționați pentru nefolosirea centurii de siguranță și vorbitul la telefon în timpul condusului

0

În zilele de 05-06.08.2016, circa 60 de polițiști, în medie zilnică, din cadrul structurilor de ordine publică și rutieră au acționat împreună pentru combaterea vitezei excesive, dar și a abaterilor privind folosirea telefonului mobil sau a centurii de siguranță. Constatările privind încălcarea limitei legale de viteză au fost efectuate cu aparatura video de pe 8 autospeciale de poliție angrenate în acțiuni, fiind aplicate 238 de sancțiuni pentru depășirea vitezei legale, dintre care 229 conducătorilor de autoturisme și 9 conducătorilor de autovehicule în regim de transport marfă sau persoane.
Au fost reținute 6 permise de conducere pentru depășirea cu 50 km/h peste limita legală de viteză pentru respectivul tronson de drum.
Pentru nefolosirea centurii de siguranță ori a dispozitivelor de retenție au fost sancționate 103 persoane, iar 8 au fost depistate conducând un autoturism folosind telefonul mobil fără a utiliza dispozitivele hands-free. În total polițiștii au aplicat 520 de sancțiuni contravenționale și au constatat în flagrant 5 infracțiuni privind circulația pe drumurile publice. Având în vedere afluxul de turiști în zona stațiunii Durău, a barajului Lacului de acumulare Poiana Teiului, dar și în zona Târgu Neamțului, mai multe echipaje de poliție au dirijat traficul rutier, pentru asigurarea fluidizării circulației și prevenirea blocajelor rutiere.

Sursa: IPJ Neamț

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate