Incendiu satul Slobozia, oraşul Roznov

0

 

Vineri, 30.01.2015, la ora 07:55, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Slobozia, oraşul Roznov. La locul indicat s-au deplasat opt subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD şi doi voluntari ai oraşului Roznov cu o autospecială. La sosirea militarilor, incendiul cuprindea astereala din lemn a acoperişului cu învelitoare din azbociment. Pompierii au lichidat incendiul în timp scurt, fără ca acesta să se extindă. În urma incendiului au ars 3 mp de astereală. Cauza probabilă a incendiului: coş neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Paramedicii au transportat nepotul proprietarei, în vârstă de 36 de ani, bolnav psihic, la spital.

Pentru a preveni producerea incendiilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ reaminteşte:

  • Verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • Coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • Coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn).

Your email address will not be published.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate