Incendiu satul Slobozia, oraşul Roznov

0

 

Vineri, 30.01.2015, la ora 07:55, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Slobozia, oraşul Roznov. La locul indicat s-au deplasat opt subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD şi doi voluntari ai oraşului Roznov cu o autospecială. La sosirea militarilor, incendiul cuprindea astereala din lemn a acoperişului cu învelitoare din azbociment. Pompierii au lichidat incendiul în timp scurt, fără ca acesta să se extindă. În urma incendiului au ars 3 mp de astereală. Cauza probabilă a incendiului: coş neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Paramedicii au transportat nepotul proprietarei, în vârstă de 36 de ani, bolnav psihic, la spital.

Pentru a preveni producerea incendiilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ reaminteşte:

  • Verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • Coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • Coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn).

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate