IGPR: Percheziții în Neamț și în alte 10 județe la persoane și firme bănuite de evaziune și spălare de bani

0

Polițiștii din Mureș efectuează în această dimineață, 17 august, 38 de percheziții domiciliare în județele Neamț, Mureş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Vaslui și în municipiul Bucureşti, la locuințele unor persoane și sediile unor societăți comerciale bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, informează IGPR .

Prejudiciul cauzat este de aproape 1.850.000 de lei și peste 1.000.000 de euro.

Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2015 — iulie 2016, administratorii unei societăți comerciale din județul Mureș au stabilit o serie de relații comerciale fictive cu alte 15 firme din țară. Polițiștii au stabilit că administratorul în fapt al societății din județul Mureș ar fi intermediat cesionarea firmei, pe numele unei persoane interpuse, după care ar fi procedat la contactarea mai multor „clienți”, cărora, contra unui comision prestabilit, le-ar fi furnizat facturi fiscale, care reflectau diverse operațiuni fictive, se arată în comunicatul de presă.

Conform IGPR, pentru crearea aparenței de veridicitate, facturile fiscale aveau la bază contracte fictive, iar plățile se efectuau în cont bancar, ulterior banii fiind retrași în numerar și returnați persoanelor care comiteau evaziunea fiscală, creându-se astfel premisele unor operațiuni de spălare a banilor.

Prejudiciul cauzat prin săvârșirea infracțiunii este de aproximativ 1.850.000 de lei, reprezentând impozit pe profit și taxa pe valoare adăugată. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, aceasta din urmă fiind estimată la peste 1.000.000 de euro.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate