Hidroelectrica mărește prețul apei brute de la 7 lei la 50 lei … ia să vedem ce mai spun acum politicienii nemțeni !

0
apa-bruta

De mai bine de un an povestim de alinierea la media europeană a prețului la apă, de scumpirea resurselor naturale impusă de UE și de toate aspectele care vor duce inevitabil la scumpirea apei potabile. Tot mai bine de un an, camioane de dejecții verbale s-au năpustit asupra publicației noastre de la o serie de loaze politice și de jurnaliști incompetenți care ne-au contrazis din toate pozițiile insinuând că luăm apărarea companiei de apă.
Iată ca Hidroelectrica a decis să mărească prețul la apa brută chiar mult mai urât decât preconizam noi, adică de la 7 lei mia de metri cubi au sărit direct la pretenții de 90 lei mia de metri cubi. Din ce spun sursele noastre justificarea acestei creșteri nebunești ar fi una total etnobotanică, adică Hidroelectrica vrea să scoată din buzunarele nemțenilor aceiași bani pe care i-ar fi scos dacă apa era trecută prin turbinele unei hidrocentrale și producea curent.
Conducerea Apa Serv, care se află în litigiu cu cei de la Hidroelectrica, nu au vrut să comenteze acest aspect, dar tot pe surse am aflat că, în urma unor negocieri dure, cei de la compania de apă au reușit să obțină o reducere a pretențiilor Hidroelectrica la 50 lei pe mia de metri cubi, ceea ce înseamnă totuși o scumpire cu de 7 ori prețul actual. Desigur că această mărire de tarif la apa brută se va regăsi într-o majorare a prețului apei indiferent de ce opinii au cei de la Consiliul Județean Neamț sau cei de la ADI Aqua Neamț.
Așteptăm acum să vedem ce politician din Neamț, care rupea cămașa de pe el că trebuie ieftinită apa, va merge la Guvern să militeze pentru prețul apei brute la Neamț, deoarece capitalul social al Hidroelectrica S.A. este deținut de statul român prin Ministerul Economiei în proporție de 80%.
Desigur că nici un politician din Neamț nu credem că va avea tupeul să deranjeze interesele Hidroelectrica și a băieților ce patronează acest sector energetic, așa că cei care rupeau din gură că trebuie să scadă prețul la apă acum își vor înghiți limba în fața acestei majorări fenomenale a prețului apei brute pentru că, dacă ar avea curajul să zică ceva, ar deranja conducerile partidelor de la București.

Iosub Robert

PS: Invităm nesimțiți (politicieni și jurnaliști) care au tot sis că nu avem dreptate in legătură cu creșterea prețului la apa să iasă acum si să dezmintă știrea cum că Hidroelectrica a marit tariful pe mia de metri cubi de la 7 la 50 de lei.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate