Flashmob „Zâmbește și îmbrățișează orice copil!” – 1 iunie, ora 12:00, în Piatra-Neamț

Acțiunea vine ca o reacție a situației cel puțin îngrijorătoare în care se află copiii bolnavi de cancer, epileptici, cu afecțiuni cardiace sau cu probleme din spectrul autist.

La nivel mondial, anual sunt diagnosticaţi cu cancer 250.000 de copii, din care mor 90.000, ceea ce face din cancer numărul unu la nivel mondial între bolile netransmisibile, drept cauză de deces la copii.

În Romania, conform statisticilor Ministerului Sănătăţii, aproximativ 5.000 de copii suferă de cancer şi anual sunt diagnosticate 500 de cazuri noi.

Cancerul este a doua cauză de deces în ţara noastră, pentru intervalul de vârstă 4 – 15 ani. Pe lângă incapacitatea sistemului sanitar de a oferi şanse egale la tratament comparabile cu cele din ţările dezvoltate ale UE (lipsa specialiştilor, lipsa medicamentelor şi a aparaturii medicale, etc.), atragem atenţia asupra numărului scăzut al serviciilor psiho-sociale adresate acestei categorii a populaţiei, atât în perioada tratamentului, cât şi post tratament.

Tragem un semnal de alarmă pentru că din ce în ce mai mulți copii devin îngeri mult prea devreme, răpuși de boli care nu iartă, dar și de incapacitatea sistemului sanitar romanesc de le oferi o șansă la viață.

Ne dorim să semnalăm că există și o altfel de copilărie, petrecută prin spitale, centre. Asa că dorim să ne educăm copiii să fie empatici cu colegii lor aflați în astfel de situații, să prețuiască bunul cel mai de preț, sănătatea, să se bucure de aer, mișcare, Soare și de copilărie, să nu mai fie discriminari în rândul acestor minuni binecuvântate: copiii!

Cu scopul de a conștientiza autoritățile competente și societatea, Asociația „Născută înger”, împreună cu voluntarii săi organizează flashmob-ul intitulat ,,Zâmbește și îmbrățișează orice copil!” ce va avea loc sâmbătă, 1 iunie 2019, concomitent în sapte orașe, respectiv în Piatra-Neamț, Iași, Roman, Vaslui, București, Bârlad, Bicaz. Vă așteptăm să ne fiți alături în această campanie și să dați curs promovării acestei acțiuni ce va schimba viața copiilor bolnavi măcar cu un zâmbet!

Cu stimă, echipa Voluntarii Îngerilor ai Asociației Născută Înger

Răspunde

Your email address will not be published.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate