Festivalul „Datini din străbuni, obicei la oameni buni”, ediția a XVI-a

0

Luni, 26 decembrie, doua zi de Crăciun, la Roznov, s-a desfășurat cea de-a XVI-a ediție Festivalului „Datini din străbuni, obicei la oameni buni”
Manifestarea a debutat la ora 9:30, cu o paradă a ansamblurilor participante, care a pornit din fața primăriei orașului Roznov.
Cetele de colindători, urători și mascați au adus în atenția publicului frumuseţea colindelor, a plugușorului, dar și jocul arhaic al ursului și al caprei.
Astfel, mai multe ansambluri folclorice din județ au oferit publicului un spectacol unic de datini și obiceiuri tradiționale zonei Neamțului.
În cadrul festivalului prezentat de Marius Zgâianu și Andrei Balan, pe scena amplasată în Parcul Roznov au urcat interpreții de muzică populară Iustina Irimia, Grigore Gherman și Călin Brăteanu, ansamblurile folclorice „Codrii Neamțului”,Roznovenii, Todirești și „Străjerii Bucovinei”, grupul vocal „Floare de Colț” și Ceata urșilor din Asău.
Festivalul de datini și obiceiuri organizat de Primăria și Consiliul Local Roznov este deja unul cu tradiție, participanții reușind să creeze o atmosferă deosebită.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate