Evaluarea Națională 2016. Vezi ce subiecte au primit absolvenţii de clasa a VIII-a

0
DSC_0388

Astăzi, 27 iunie, absolvenții de clasa a VIII-a au trecut prin focul primului examen din cadrul Evaluării Naționale, proba la Limba și Literatura Română.
În județul Neamț au fost prezenți pentru susținerea probei 4.317 de absolvenți de clasa a VIII-a, din 4.372 înscriși (55 de elevi fiind absenți). De asemenea, în această sesiune de examen, la nivelul judeţului Neamţ, s-au înregistrat nouă cazuri speciale, care au necesitat adaptarea condiţiilor de examen, conform metodologiei în vigoare.

Copiii au intrat în sălile de examen la 8:30, iar testarea a început la ora 9:00 şi a durat 2 ore, până la 11:00.
La primul subiect elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe ce au privit poezia Salcâmi , de A. E. Baconski și de redactat o compunere de 150-250 de cuvinte, în care să motiveze apartenența la genul liric a aceleiași poezii. Cel de-al doilea subiect a fost construit pe un articol de pe site-ul adevărul.ro, „Grădina pierdută a Edenului”, de Andreea Marinaș, unde elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe în care le-au fost testate cunoștințele de gramatică.

De asemenea, tot în cadrul celui de-al doilea subiect, elevii au avut de redactat o compunere, de 150-250 de cuvinte, o narațiune în care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută într-o zonă turistică.

sursa foto: Mediafax
După proba la Limba și Literatura Română, marţi va avea loc proba la Limba Maternă, iar miercuri se va desfăşura proba la Matematică.

DSC_0388

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate