Elevii nemțeni, rezultate notabile la disciplina geografie

0
comunicări geografie

În perioada 18-22 iulie, la Hunedoara, s-a desfăşurat sesiunea de comunicări științifice ale elevilor din învățământul liceal pentru disciplina geografie, care a avut ca obiective dezvoltarea capacității de comunicare, dialog, dezvoltarea spiritului de competiție și fair-play.

La acest concurs au participat 110 elevi din toată țara, pentru cele trei secțiuni ale concursului: Geografie fizică, Geografie umană și Geografia mediului.

De asemenea, concursul a fost structurat pe două etape: prima etapă, pentru evaluarea lucrărilor depuse, a doua etapă, evaluarea prezentărilor realizate de către elevi sub coordonarea profesorilor. Lucrările prezentate au avut un conținut științific relevant, și nu au depășit 25 de pagini cu tot cu anexe.

Din județul Neamț au participat 4 eleve care au obținut un premiu și o mențiune acordate de M.E.N.C.S și trei premii speciale, acordate de Societatea de Geografie din România, după cum urmează:

Geografie Fizică – Galavan I. Silvia Elena, clasa a XI-a, Liceul cu Program sportiv Roman, pregătită de profesor Pătrăuceanu Irina Elena, Premiul special al Societății de Geografie din România; Lucrarea ”Relieful antropic din arealul municipiului Roman”.

Geografie Umană – Nichita V.V. Ștefania Lorena, clasa a XI-a, Liceul cu Program sportiv Roman, pregătită de profesor Pătrăuceanu Irina Elena, Mențiune, acordată de MNECȘ și Premiul special al Societății de Geografie din România pentru două participări la etapa națională, Lucrarea ”Evoluția spațio-temporală și amenajarea spațiului municipiului Roman în perioada modernă și contemporană”.

Petruț E. Mihaela, clsasa a XI-a, Liceul teoretic ”Vasile Alecsandri” Săbăoani, pregătită de Rusu Simona, Gligor Liliana, Premiul al III-lea, acordat de MENCȘ, Lucrarea ”Migrația externă a populației comunei Săbăoani și consecințele migrației”.

Melinte V. Nicoleta, clasa a X-a, Liceul ”Vasile Conta” Tg. Neamț, pregătită de profesor Nuțu Gheorghe — Ghiocel, Premiul special al Societății de Geografie din România, Lucrarea ”Navetismul în aria de influență a orașului Tîrgu Neamț”.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate