Două proiecte importante pentru primarii PNL din Ceahlău și Piatra-Neamț, faultate de liberalii din CJ Neamț

0

Liberalii nemțeni din CJ Neamț continuă în mod iresponsabil să acționeze contra intereselor nemțenilor. Dintr-un orgoliu politic complet nejustificat, boicotează ședințele de CJ Neamț prin abținere de la vot. Situația a mers atât de departe, încât s-au abținut de la votarea a două proiecte importante pentru colegii lor, primari liberali, de la Ceahlău și Piatra-Neamț.

Mai întâi s-au abținut de la un proiect privind transmiterea din administrarea CJ Neamț în administrarea Consiliului Local al comunei Ceahlău a unui tronson de drum județean pentru ca primăria să poată face trotuare. Primarul comunei Ceahlău este liberal și avea tot interesul să fie sprijinit prin votul colegilor săi din CJ Neamț, doar că se pare că nu mai există nicio voce a rațiunii în PNL Neamț. Este vorba despre lucrări de amenajare și modernizare trotuare în stațiunea Durău pe DJ 155F Bistricioara-Durău-Izvorul Muntelui pe o porțiune de 323 m. Dreptul de administrare va fi transmis temporar pe perioada lucrărilor prevăzute în HCL Ceahlău nr. 60/2022.

O altă abținere absurdă de la vot a fost aceea legată de proiectul pentru luarea unor măsuri cu privire la implementarea proiectului de interes județean „Achiziție mijloace de transport public – autobuze electrice 10 m deal, Iași, CJ Neamț, Tg. Mureș.” Este vorba de achiziția a 21 de autobuze electrice, 21 de stații de încărcare lentă și și 7 stații de încărcare rapidă, un proiect care va reînnoi practic parcul auto din municipiul Piatra-Neamț. Consiliul Județean este cel care și-a asumat prin acordul de parteneriat cheltuieli neeligibile și era necesară o ajustare a costurilor. Abținerea de la vot nu poate decât să fie în defavoarea colegului lor liberal, primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea.

Se vede cu ochiul liber că e ordin pe unitate, dar, dacă e cu ordin, ar trebui să își schimbe denumirea din PNL Neamț în UM PNL Neamț, măcar să știm una și bună.

Reamintim, pentru cei care au uitat, că au depus un jurământ: „Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor județului Neamț. Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate