Diplomele pentru studiile neacreditate obținute până în 2011 nu vor mai fi recunoscute de stat

0
diplomele

Senatorii au adoptat în această săptămână un proiect de lege prin care diplomele obținute de absolvenții universitătilor sau specializarilor neautorizate până în 2011 să nu mai fie recunoscute de Ministerul Educației.

Astfel, Ministerul Educației va recunoaște doar actele de studii ale studenților care au absolvit programe de studii autorizate și acreditate sau programe de studii organizate într-o limbă de circulație internațională, anterior începerii anului universitar 2011-2012.

Proiectul a fost adoptat după ce Guvernul hotărâse în luna august să recunoască și diplomele absolvenților de studii neautorizate, cauza fiind numărului mare de procese pe care Ministerul Educației le-a pierdut pe această speță.

Documentul legislativ adoptat de Senat va elimina dreptul de a beneficia de acte de studii recunoscute de către stat, la finalizarea studiilor, absolvenților înmatriculati, până in 2011, la programe de studii organizate la forme de invățământ și/sau in locații geografice neautorizate, la programe de studii organizate într-o limbă de predare neautorizată sau la programe de studii aflate în curs de autorizare, la data înmatriculării.

Au dreptul de a beneficia de acte de studii, prin care se atesta finalizarea studiilor, absolvenții care au fost înmatriculați anterior aplicării prevederilor Legii educației naționale nr. 1/2011 si care au absolvit: programe de studii autorizate sau acreditate; programe de studii organizate într-o limbă de predare de circulație internațională, care au pentru limba română autorizare/acreditare„, conform documentului legislativ.

Proiectul de lege NU se aplică momentan. Pentru a intra in vigoare, acesta trebuie să fie adoptat de Camera Deputaţilor, promulgat prin decret prezidenţial şi publicat în Monitorul Oficial.

Puteți citi mai multe informații aici : http://www.portalinvatamant.ro/

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate