De fiecare dată când sortați gunoiul băgați bani în buzunarul celor de la Brantner

0
gethumb.details.php

Una dintre cele mai mari țepe luate de pietreni este cea cu sortatul gunoiului. De pe urma acestei țepe băieții deștepți care parazitează și acest domeniu de activitate fac averi.
Rețeta este simplă. Gunoiul ridicat din Piatra Neamț este taxat ca fiind gunoi nesortat. Ca și cum toți pietrenii ar fi niște mârlani care aruncă la grămadă toate deșeurile din gospodărie. Încasarea asta înseamnă aproape jumătate din prețul pe care îl plătim pe gunoi.
Explicația celor de la Brantner este aceea că o parte din gunoi nu este sortat, deci ei trebuie să îl sorteze pe tot, așa că îl consideră nesortat. În realitate, o mare parte dintre pietreni sunt civilizați și aruncă gunoiul sortat. Dacă toți pietrenii ar fi needucați atunci cu adevărat cei de la Brantner ar primi tot gunoiul nesortat și ar avea nevoie de un număr mult mai mare de angajați implicați în sortarea gunoiului și de resurse mult mai costisitoare.
Faptul că o mare parte din gunoi vine sortat le permite celor de la Brantner să bage în buzunar diferența dintre prețul gunoiului nesortat 100% și resursele reale pe care le folosesc la sortarea unui gunoi pus deja în mare parte pe categorii de deșeuri.
Așadar, e bine să știți că oricât de civilizați sunteți și oricât de riguros sortați gunoiul îl veți plăti ca și cum e nesortat iar eforturile dumneavoastră de a fi civilizați bagă bani doar în buzunarul celor de la Brantner.
Pentru cei care nu înțeleg corect mesajul, menționăm că selectarea gunoaielor este o dovadă de civilizație și nu trebuie renunțat la acest obicei, ci din contra, el trebuie promovat. Ideea este că cei care primesc doar o parte din gunoi neselectat nu prea e corect să ne taxeze ca și cum totul ar fi aruncat într-un singur tomberon la grămadă.

Post-ul De fiecare dată când sortați gunoiul băgați bani în buzunarul celor de la Brantner apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate