Cum se poate să ai medici, aparatură și UPU performant

0
spital-cernavoda

În urma unui articol în care atrăgeam politicienilor atenția că prioritatea zero ar trebui să fie sănătatea și viața nemțenilor, mi s-a atras atenția din mai multe surse off-line că nu prea are treabă politicianul nemțean cu spitalul și nu pre are pârghii să intervină, așa că să venim și cu exemple concrete.
Orașul Cernavodă, care are aproximativ 18.000 locuitori, a inaugurat recent compartimentul UPU și helioportul. Compartimentul UPU de la Cernavodă are şase linii de gardă: chirurgie, obstetrică – ginecologie, medicină internă, pediatrie, medicină de urgenţă şi ATI.
Mai mult de atât, spitalul din minusculul oraș Cernavodă are 60 de paturi cu 30 de medici și 150 de asistente și personal auxiliar.
Cum se poate ca la Cernavodă sa fie condiții mai bune decât la Piatra Neamț? Foarte simplu. Medicii au primit tot felul de stimulente, prime și deconturi iar cei care administrează spitalul au zis că e mai important să aibă tot ce trebuie la UPU, chiar și helioport, decât să cumpere cel mai scump tomograf sau să facă alte investiții suspecte de parandarăt.
Chiar și Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, venit la inaugurarea UPU s-a arătat surprins că „în acest spital nu există lipsuri de niciun fel, nici măcar de medicamente” iar noul Centru de Primire Urgenţe are tot ce trebuie, inclusiv helioport.
Așadar, domnilor politicieni, se poate, totul este să se mai și vrea.

Post-ul Cum se poate să ai medici, aparatură și UPU performant apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate