Creșterea economică a României, o mare minciună

0

Guvernul și unii politicieni încearcă să ne prostească pe față explicându-ne că avem creștere economică datorată în special măsurilor luate de Guvern și Parlament. Totul este o minciună de doi lei. Așa zisa creștere economică este în realitate un transfer al banilor din zona gri în cea fiscalizată, transfer economic datorat intervenției în forță a instituțiilor statului în special a celor care au intervenit contra marii corupții.
În realitate, au început să fie fiscalizați o parte din banii pe care politicienii îi furau și îi scoteau din țară. Aceste sume, care se situau anii trecuți la sute de milioane de euro, au rămas în economia reală, majoritatea celor care făceau șmecherii cu banii publici intrând în hibernare datorită intensificării activității serviciilor și a DNA.
Mai este și o mică parte de pseudo-creștere economică provenită din fiscalizarea crescută la nivelul micilor comercianți și o altă felie de fiscalizare provenită din dispariția multor firmelor fantomă care se ocupau cu facturări fictive.
Dacă ne uităm la dinamica salarială, sau la nivelul creșterii locurilor de muncă, vom observa că în realitate situația este taman invers. Românii găsesc din ce în ce mai greu un loc de muncă, tranzacțiile imobiliare au scăzut la nivelul persoanelor fizice iar firmele abonate la bani publici au început să se teamă de licitațiile aranjate și își restrâng activitatea, concediază oameni sau intră în insolvență.
Economia țării este în declin clar, iar o scoatere în zona de fiscalizare a câtorva procente este un pas, dar pentru a merge pe drumul către o creștere economică mai avem mulți pași de făcut.

Post-ul Creșterea economică a României, o mare minciună apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate