Consiliul Județean Neamț, partener în proiectul „Educația – Cheia succesului“

0

Nevoia de educaţie apare indiferent de vârstă. Niciodată nu se poate spune că le ştii pe toate. Unii înţelepţi spun că încetezi să mai înveți atunci când mori.

Din păcate, într-o Românie în care nu toată lumea are acces la educație, mulți tineri nu pot ajunge în câmpul muncii, fiind astfel puși în situația de a se „descurca” în alte moduri cum ar fi munca la negru (dacă și aceasta este posibilă), infracțiunile sau ajung să aibă nevoie de asistență socială, acest lucru îngreunându-le și mai mult viața în momentul în care își întemeiază familii: copiii acestora, de cele mai multe ori, ajungând în aceeași situație. Un cerc în care astfel de familii se pot învârti la nesfârșit dacă nu primesc „a doua șansă”.

Un nou proiect pe care îl susțin în domeniul educației vizează integrarea durabilă pe piața muncii a tinerilor, în special a celor care nu au niciun loc de muncă, educație sau formare, inclusiv a tinerilor cu risc de excluziune socială și a celor care provin din comunitățile marginalizate.

Scopul acestui proiect este să dăm șanse în special șomerilor cu vârste între 16 și 29 de ani să se reîntoarcă în sistemul de învățământ, beneficiind de programe de tip „a doua șansă“ sau programe de formare profesională inițială.

Este grija mea permanentă de a da o șansă celor care provin din categorii defavorizate, urmărind să aibă posibilitatea de a trăi în condiții de normalitate, cu o minimă pregătire școlară, cu un loc de muncă, astfel încât să poată trăi decent. Consiliul Județean a mai susținut astfel de proiecte axate pe oameni cu nevoi speciale. Prioritatea instituției noastre este să identifice orice sursă de finanțare nerambursabilă, care, utilizată în astfel de proiecte cu capital uman, aduce plus valoare persoanelor din grupul țintă.

Sper ca și de această dată să identificăm persoanele potrivite proiectului și la finalul implementării lui viața lor să se schimbe în bine.”, a transmis Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Your email address will not be published.

Atenție! Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate